Consumenten kiezen steeds vaker voor alternatieve producten 

26/05/2022
283
laser-ontharen-geleen

In plaats van de standaard merken te gebruiken, stappen steeds meer consumenten over naar alternatieve producten. Daarnaast zie je ook dat mensen zelf hun alternatieven maken. Leoniek Bontje, kruidenkundige, kunstenaar en wildplukker, heeft 15 april 2022 een boek uitgebracht over het zelf maken van verzorgingsproducten met behulp van planten. Een goede timing, aangezien veel mensen anders willen omgaan met het milieu en een meer holistische aanpak graag omarmen. 

Welke alternatieve producten? 

Ten eerste zie je dus dat er meer aandacht is voor de oplossingen van moeder natuur én het behoud van moeder natuur. Veel mensen voelen zich bij het reguliere aanbod wat verloren. De vraag naar alternatieve producten zie je in allerlei branches terug. Er zijn inmiddels legio alternatieve producten en dat worden er alleen maar meer. Denk hierbij niet alleen aan het boek van Leoniek Bontje, maar ook aan: 

  • Alternatieve producten voor wasmiddelen. Zo zijn er bijvoorbeeld de wasstrips van Brauzz, die biologisch afbreekbaar zijn en bovendien verpakt zijn in karton in plaats van wegwerpplastic. 
  • Meubels met het FSC-keurmerk, die bijvoorbeeld met zo min mogelijk snijverlies zijn gemaakt. 
  • Eten dat steeds meer milieu- mens- en diervriendelijker wordt gemaakt.  

Alternatieve methoden

Wat je in de gezondheidszorg ziet, is dat zorgverleners ook alternatieve methoden gaan uitproberen. Een fysiotherapeut die bijvoorbeeld een accupunctuur cursus volgt, om te bekijken of dit voor sommige patiënten baat heeft. 

geleen-laser-ontharen

Daarnaast zie je, ook al is het mondjesmaat, dat de oplossingen van moeder natuur nu onderzocht worden. Zo publiceerde het St. Antonius Ziekenhuis bijvoorbeeld in april 2022 dat men gaat testen of een pepermuntje helpt bij kinderen die last hebben van onverklaarbare buikpijn. Pepermuntolie wordt in de alternatieve geneeskunde al heel veel langer gebruikt. Verpleegkundig specialist Carin Bunkers zegt dat inmiddels is gebleken uit labproeven dat perpermuntolie kan zorgen voor ontspanning en pijnverlichting van de darmspieren. 

Botsingen tussen regulier en alternatief 

Het lijken soms nog twee verschillende werelden: reguliere oplossingen en de alternatieve oplossingen. Daarbij is er soms ook wantrouwen naar elkaar toe. Daar waar bij reguliere producten wordt gezegd dat winstbejag een te grote rol speelt, wordt er bij alternatieve producten genoemd dat het om kwakzalverij gaat.  

Beste van beide werelden 

Waar het naar toe lijkt te gaan? Dat is dat mensen kiezen voor het beste van beide werelden. Wil iemand bijvoorbeeld overmatige haargroei verwijderen? Dan zie je dat het scheren minder populair wordt, hier krijgen mensen vaak snel last van onder andere wondjes en ingegroeide haren. Laseren is daarentegen wel erg populair. Mensen zoeken niet voor niets steeds vaker op zoektermen zoals 'laser ontharen in Geleen'. Nu valt laseren natuurlijk nog wel onder de meer reguliere oplossingen. 

Maar, wat je daarnaast echter ziet? Dat is dat mensen met een kleine hoeveelheid ongewenste haargroei, op bijvoorbeeld de benen, dan juist weer zoeken naar de natuurlijke middelen. Zo kun je bijvoorbeeld ontharen met een mengsel van suiker, honing en citroensap. Daarbij is het aandeel suiker hoger dan die van de honing en citroensap. Als je dit verwarmt wordt het een zachte pasta. Als je vervolgens dit laat afkoelen en bloem op je benen aanbrengt? Dan kun je met een schone doek het mengsel tegen je been aandrukken en het er vervolgens voorzichtig maar wel voldoende krachtig eraf trekken. Pas wel op: het kan zeer doen. 

Lees ook:  Elektrisch scooter rijden

Meer weten over consumentengedrag? Lees hier hoe verpakking consumentengedrag kan beïnvloeden.

Recent

Nederlanders kiezen voor cremeren

De financiële wereld is sinds Covid in een stroomversnelling terecht gekomen

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings