De Chinees-Indische restaurantcultuur hoort bij Nederland

23/11/2020
262
chinees sittard

De Chinees-Indiase restaurantcultuur dient onderdeel te worden van het Nederlandse immateriële culturele erfgoed. Meer Dan Babi Pangang Foundation is vastbesloten om het aan de lijst toe te voegen. In het afgelopen decennium is meer dan 20% van deze restaurants verdwenen. Dus waarom worden deze restaurants onderdeel van onze cultuur?

Oprichter van de stichting In-Soo Radstake zei: Deze restaurants zijn echt uniek. "Het hele concept van het Chinees-Indonesische restaurant hier komt uit Nederland. De gerechten hier komen uit verschillende keukens. Eten is de poort naar verschillende culturen."

Volgens In-Soo Radstake bestaat babi pangang alleen in Nederland. "Rode saus is ontstaan ​​in Nederland, al zijn de meningen verdeeld. Daarom wordt het vooral door Nederlanders gegeten. Het heeft zich aangepast aan de Nederlandse smaak."

Volgens Radstake moet de restaurantcultuur een toekomst hebben, daarom is vorig jaar het erfgoedplan gemaakt. Hierdoor is het nu opgenomen in de immaterieel erfgoedlijst.

Een bekend gevoel

Mark van Wonderen zei: “Een hele generatie is ermee opgegroeid.” Hij is een grote fan van restaurants en heeft er zelfs een boek over geschreven. "Wat mij betreft zijn dit niet alleen de gerechten, maar ook het gevoel van veel mensen in deze restaurants. Op zondagavond even snel Chinees Sittard halen voor Studio Sport begint. Het plafond, het armoedige tapijt, het aquarium. Dit alles is duidelijk. "wonder

“Elk jaar is er een dag om met familie te vieren, we gaan naar Chinees Als je ouders bijvoorbeeld al zo lang getrouwd zijn.” Daarom vindt hij het een schande dat restaurants snel verdwijnen.

Durven eten

Ook Billy Tse van Mayflower, een Chinees-Indisch restaurant in Harlem, vond het jammer dat het nu een erfenis aan het worden is, juist omdat er zoveel restaurants zijn verdwenen. Hij begrijpt de populariteit van restaurants. "Babi pangang, Foe Yon Hai, vallen allemaal erg in de smaak. Er komen steeds meer restaurants. Mensen vinden het heerlijk, acceptabel en goedkoop."

Xie zei dat ondanks dit, na verloop van tijd de gerechten enkele veranderingen hebben ondergaan. "Wat me opviel is dat mensen nu meer durven te eten. Ten eerste worden de gerechten aangepast: minder pittig, minder gekruid. Het wordt zoeter en zouter. Je komt nu steeds dichter bij Chinees eten. Gewoonte. Omhoog. "

chinees sittard

Lees ook:  Vermogen rapper Boef

Recent

Nederlanders kiezen voor cremeren

De financiële wereld is sinds Covid in een stroomversnelling terecht gekomen

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings