Door corona worden er weer meer spelletjes gespeeld thuis

16/11/2020
132
games corona

Corona heeft verandering gebracht aan het feit dat we voorheen minder tijd hadden voor het spelen van spelletjes thuis. Iedereen zit nu immers meer thuis en de hele dag op social media scrollen wil je ook niet. Spelletjes spelen is leuk tijdverdrijf en wordt nu alsmaar populairder. ’s Avonds naar het voetbal of de hockey zit er nu even niet meer in, en ook een avondje uiteten moeten we nu even overslaan. Voor velen een gemis, voor andere ook weer een relax gevoel. Maar wat doe je dan op een vrije zaterdagmiddag of avond? Juist, spelletjes spelen. Dat zien we steeds meer sinds het uitbreken van de coronacrisis. Dit geldt voor zowel online spellen als voor offline spellen.

Puzzel hype

Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar puzzelen is helemaal de hype van 2020. Puzzelen is iets dat je in je eentje thuis kunt doen. Ideaal dus voor in deze tijd. Het lijkt er dan ook op dat half Nederland aan het puzzelen geslagen is. Winkels maken een giga-omzet door de verkoop van puzzels. Sommige winkels verkopen wel tot zo’n acht keer zoveel puzzels dan dat ze deden voor de coronacrisis.

Een pubquiz downloaden

Ook worden er veel spelletjes gespeeld met mensen buitenshuis. Zonder het huis uit te gaan natuurlijk. Dit kan door via een app samen spelletjes online te spelen. Op deze manier wordt er op een andere manier sociaal contact gezocht. Maar ook offline kan er gespeld worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het spelen van bingo of een pubquiz. Een pubquiz is een ideaal spel om te doen met mensen thuis, als daarentegen ook met mensen die niet fysiek aanwezig zijn. Zo kun je een pubquiz maken om vervolgens de pubquiz door iedereen te laten downloaden. Op deze manier kan iedereen, van waar dan ook, meespelen met de gedownloade pubquiz. Een pubquiz downloaden is eenvoudig en kan vanaf iedere plek. Naar het café gaan met je vrienden zit er nu even niet in. Wel kan je thuis een biertje pakken en samen met je vrienden een online pubquiz spelen. Een creatieve en gezellige oplossing.

Bordspellen

Thuis met het gezin of met huisgenoten worden er in deze tijd ook veel meer spellen gespeeld, zoals bordspellen, kaartspellen en gezelschapsspellen. Dit komt ook doordat er meer tijd samen gespendeerd wordt. Sinds de uitbraak van de coronacrisis zijn er dan ook meer bordspellen verkocht dan voorheen.

Lees ook:  Door corona zijn verlopen EU-rijbewijzen langer geldig

Recent

Pasen en lentedagen voor je hond

Maak je huis klaar voor de lente met deze nieuwe woontrends!

Wat is een Green Belt Opleiding en waarom is het belangrijk?

Rente stijging op leningen maken verbouwingen moeilijk

Wie is Dutch Perfomante?

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings