Eerste Android auto in Nederland

31/03/2021
277
Android Auto

Sinds gisteren is de eerste Android Auto geïntroduceerd in Nederland. Het systeem is beschikbaar in meer dan 500 automodellen van vijftig merken. Het gaat om meer dan honderd miljoen auto’s wereldwijd. Als je een Android telefoon hebt, kan je veilig en eenvoudig je apps vanaf je telefoon gebruiken terwijl je in de auto zit. Dit kon vanaf gisteren om 17:30. Het systeem werd al geïntroduceerd in andere landen, zoals Duitsland, Frankrijk en Ierland.

Bediening van Android Auto

Het is mogelijk om het systeem te bedienen via grote knoppen op het scherm van je auto of via spraak. Het is ook mogelijk om op een makkelijke manier muziek te luisteren via YouTube Music, Spotify of TuneIn. Ook kan je een podcast vanuit Spotify afspelen of het laatste nieuws luisteren. Daarnaast kan het systeem je WhatsApp berichten voorlezen. Dit maakt het rijden een stuk veiliger want je kan je ogen gewoon op de weg richten.

Meteen gebruiken

Mensen die Android 10 gebruiken kunnen meteen hun telefoon koppelen aan hun auto en dan kunnen ze beginnen. Mits hun auto dit ondersteunt. Je hebt dan een compatibele of een infotainmentsysteem in je auto nodig. Bij sommige auto’s gaat het koppelen via een USB. Gebruikers die Android 9 hebben moeten de nieuwste versie downloaden van Android, dan kunnen ze pas hun telefoon koppelen. Steeds meer auto’s ondersteunen de draadloze variant van Android Auto.

2015

Android Auto bestaat als sinds 2015, maar het was nog niet mogelijk om het systeem in Nederland te gebruiken omdat de gewenste kwaliteit nog niet op orde was. De fabrikanten zijn altijd voorzichtig met het uitrollen met dit soort producten. Ze willen natuurlijk voorkomen dat bijvoorbeeld het spraaksysteem niet goed werkt. Omdat het systeem al jaren bestaat, heeft het qua uiterlijk al verschillende veranderingen ondergaan. Zo is het mogelijk om een donkere modus in te stellen. De interface is zo simpel mogelijk gehouden voor de gebruiker. Android Auto wil dat de bestuurder zo min mogelijk wordt afgeleid tijdens het rijden. Ook is het mogelijk om te zien hoeveel batterij je telefoon heeft en hoe de verbinding is van je telefoon.

Lees ook:  Elektrische auto's zijn in 2022 goedkoper dan benzine- of dieselauto's

Recent

Nederlanders kiezen voor cremeren

De financiële wereld is sinds Covid in een stroomversnelling terecht gekomen

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings