Restant voorraad over? Zo kom je ervan af!

24/10/2023
78
restant voorraad

Iedere ondernemer die goederen verkoopt krijgt er wel eens mee te maken. Je ingekochte producten zijn niet allemaal verkocht, waardoor je overblijft met een restant voorraad. Toch wil je niet dat dit restant jou belemmerd in het verder ondernemen. Het hoort er nu eenmaal bij, dat je soms goederen overhoudt.

Gelukkig is er een manier om toch van deze restanten af te komen, zodat jij als ondernemer je weer snel kan focussen op waar het allemaal om draait: ondernemen. Lees snel verder om erachter te komen of dit misschien wel dé oplossing voor jou is.

Opkopers van restantpartijen

Wereldwijd zijn er bedrijven, welke zich specifiek richten op het aan- en verkopen van restpartijen. Ze gaan op zoek naar allerlei verschillende restanten en kopen deze tegen een gereduceerd tarief in partij op. Het voordeel voor de ondernemer is dat hij of zij van het restant af is en het voordeel voor de koper is dat hij voor minder dan de daadwerkelijke waarde aan producten is gekomen.

Door deze partij te verkopen, maken zij winst en blijft hun business ook draaien. Zerostock is een voorbeeld van een opkoper. Neem hier eens een kijkje: Zerostock.

Voor- en nadelen van dit concept

Natuurlijk zitten er aan elk concept ook voor- en nadelen. Zo ook in dit concept. Het voordeel is helder en hiervoor al uitgelegd. Toch is er ook een nadelige kant in dit concept. Zo verkoopt de ondernemer zijn of haar restantpartij tegen een verlaagde prijs, waardoor er minder geld binnen komt. Aan de andere kant heeft het concept voor de opkoper ook een nadelig risico. Het kan namelijk zo zijn dat hij of zij het restant niet verkocht krijgt.

restant voorraad

In dat geval zal daar ook verlies optreden. Het concept heeft dus goede en slechte punten. Toch werkt het systeem goed genoeg. Zo blijkt uit het aantal opkoper in Nederland en omstreken.

Belangrijk: afspraken maken!

Als je gebruik gaat maken van een koper als dit, is het belangrijk voor beide partijen om vooraf duidelijke afspraken te maken. Meestal zijn dit standaardafspraken, maar in sommige gevallen is het slim om nog aanvullende afspraken te maken. Deze overeenkomsten gaan natuurlijk over de prijs en de grootte van de restpartij. Maar het is ook belangrijk op te nemen welke partij verantwoordelijk is of specifieke situatie.

Wat als blijkt dat er een verborgen gebrek ontdekt wordt aan de producten? Of wie betaalt het vervoer van de restantpartij? Wees dus nauwkeurig in de afspraken en neem de tijd voor het maken van duidelijke afspraken. Kijk voor meer informatie over restant voorraad eens bij Zerostock.

Lees ook:  Tv en internet aanbieders vergelijken doe je zo!

Recent

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

Overwinning PSV: vieren zonder vuurwerk

Toename van hulp bij alcoholverslaving door verslavingszorg

Het vermogen van realityster Roy Donders

Maximale waarde: Tips om uw voertuig klaar te maken voor doorverkoop

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings