De afgelopen maanden is het aantal woninginbraken in Nederland weer flink toegenomen. Dit is opmerkelijk, want dit is de eerste stijging sinds een jarenlange daling. Dit blijkt uit de analyse van het ANP op basis van politiecijfers in onderzoek naar stijgende cijfers woninginbraak in Nederland. Vooral in grote steden zoals Amsterdam, Utrecht en Rotterdam zijn er steeds meer meldingen van inbraken bij de politie binnengekomen. Ook in kleinere steden en dorpen is het aantal inbraken gestegen. Veel mensen maken zich dan ook zorgen over hun veiligheid en die van hun woning. De stijging zou te maken hebben met de financiële problemen waar mensen steeds meer tegenaan lopen sinds de dalende koopkracht.
Hoe voorkom je inbraak?
Een van de manieren om je woning beter te beveiligen, is het installeren van nieuwe sloten. Vaak zie je dat huizeneigenaren bijna nooit hun sloten vervangen. Het behouden van 20 jaar oude sloten kan een mogelijke inbraak veel makkelijker maken. Daarom is het van belang om je sloten te moderniseren. Hierdoor wordt het voor inbrekers moeilijker om de woning binnen te komen en ben je beter beschermd tegen inbraak. Dit is dan ook een belangrijke reden waarom veel mensen de hulp van een slotenmakers inschakelen. Zij kunnen je helpen met het vervangen van sloten, ook wanneer deze niet kapot zijn maar gewoon vernieuwd moeten worden.
Een van de slotenmakers die de afgelopen tijd veel aanvragen heeft gekregen, is slotenmaker in Roermond. Dit bedrijf heeft veel ervaring met het plaatsen van nieuwe sloten en het repareren van oude sloten. Daarnaast kunnen zij jouw huidige inbraakpreventie evalueren, volledig gratis!
Een woordvoerder van Slotenmaker Roermond vertelt: “We merken dat steeds meer mensen zich bewust zijn van de risico’s van woninginbraken. Ze willen hun woning beter beveiligen en kiezen daarom voor nieuwe sloten. Bij ons kunnen ze terecht voor advies en hulp bij het plaatsen van nieuwe sloten. We bieden een breed assortiment aan sloten en kunnen daardoor altijd een oplossing op maat bieden. Zo zorgen we ervoor dat onze klanten zich weer veilig voelen in hun eigen woning.”
Naast het installeren van nieuwe sloten, zijn er ook andere maatregelen die mensen kunnen nemen om inbraken te voorkomen. Zo is het belangrijk om altijd alle deuren en ramen goed af te sluiten als je van huis gaat. Ook kun je ervoor kiezen om een alarmsysteem of camerabeveiliging te installeren. Dit schrikt inbrekers vaak af en zorgt voor extra veiligheid.
Samenwerking in de buurt
De politie doet er ook alles aan om het stijgend aantal woninginbraken terug te dringen. Zo zijn er extra surveillance-acties in verschillende wijken en worden verdachte personen sneller opgemerkt. Ook wordt er steeds meer samengewerkt met buurtbewoners en wordt er informatie gedeeld via buurt-apps. Op deze manier worden bewoners zelf ook meer betrokken bij het voorkomen van inbraken.
Stijgende cijfers woninginbraak in Nederland is alarmerend. Het is dan ook belangrijk dat mensen alert blijven en hun woning goed beveiligen. Door het inschakelen van een slotenmaker en het nemen van andere maatregelen, kunnen mensen ervoor zorgen dat hun woning beter beschermd is tegen inbrekers. Zo wordt het voor criminelen steeds moeilijker om toe te slaan en worden bewoners beter beschermd.