Bonus voor de makelaars

19/10/2021
264
Makelaar nuth

Volgens het consumentenprogramma Radar bieden makelaars bewust huizen onder de taxatiewaarde aan. Dit doen ze zodat er een extra belangstelling zal ontstaan en zodat consumenten vooral tegen elkaar zullen opbieden. Doordat er zoveel overgeboden wordt krijgen makelaars regelmatig een bonus over het bedrag dat dan overboden is door uiteindelijke koper. De Makelaarsvereniging NVM beweert dat de bonusafspraken vooral op verzoek van de klant gemaakt worden en de makelaars dit dus niet zelf aanbieden of voorstellen.

Onderhandelingen

Nadat Radar undercover ging bij een aantal makelaars ontdekte zij dat de makelaars onder elkaar onderhandelen over biedingen en huizen toespelen naar elkaar en dit via een WhatsApp-groep. De makelaars maken een grote voorsprong op de huizenkopers die niet met een makelaar samenwerken. Dit doen ze door de woningen in een onderlinge database te plaatsen vóórdat deze op Funda geplaatst wordt voor het publiek.

Woningmarkt

De woningmarkt zit de laatste tijd ook erg krap dit merken niet enkel de Makelaars in Nuth maar alle makelaars over heel Nederland. Doordat nu de hypotheekrentes sterk gedaald zijn en er een schaarste is bij de woningmarkten hebben veel makelaars te doen met te veel aanvragen en vooral wordt er ook overgeboden op huizen. Omwille van de biedingen boven de vraagprijs zijn de verkoopprijzen ook toegenomen. Hierdoor is dit de grootste stijging geweest met 20 procent sinds 1995.

Bonussen

Omdat er op dit moment ver boven de vraagprijs wordt geboden kunnen de makelaars gebruik maken van een bonus of zelfs verschillende bonussen. Huizenzoekers zijn erg in strijd tegen elkaar en wagen het daarom om over te bieden dit vooral omdat er al een pak minder woningen beschikbaar zijn op de markt. Ten opzichte van de voorbije jaren is het op dit moment voor vele huizenzoekers veel lastiger om aan een nieuwe woning te komen dan voorheen. De potentiële kopers van de woningen geven vaak zelf de voorkeur om een bonusafspraak af te sluiten met de makelaar.

Lees ook:  Dit zijn de meest populaire keukenstijlen op dit moment

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings