Wat te doen met dat oud ijzer?

26/09/2021
188
Oud ijzer Landgraaf

Tegenwoordig vervangen we onze producten razendsnel. We gooien ze weg als ze overbodig, kapot of aan vervanging toe zijn. Hierdoor vergeten we vaak hoeveel afval wij als mens veroorzaken. Dit doen wij ook met ons oud ijzer en soorten metalen, zoals aluminium, koper en zink. Hoewel het van belang is om dit afval te scheiden wordt het regelmatig ook bij ons huisafval weggegooid. Het is makkelijk, maar niet verantwoord. Steeds meer mensen beginnen te begrijpen dat oud ijzer en metalen recyclebaar zijn. In sommige gevallen zijn deze wel tot 100% recyclebaar.

Hergebruik

Tegenwoordig is een kwart van al het staal van de wereld ontstaan uit gerecycled schoot met andere woorden oud ijzer. Recyclen kent vele voordelen. Bij hergebruik zijn geen nieuwe delfstoffen, zoals ijzererts nodig. Deze delfstoffen komen voort uit natuurlijke bronnen wat betekent dat deze op den duur zullen vergaan. Daarbij is het ook zeer belastend voor het milieu.

Wat gebeurt er bij het recycleproces?

Allereerst wordt er oud ijzer en metalen aangeleverd bij oud ijzer Landgraaf. Dit kan rechtstreeks gedaan worden of via de containerservice waarin het ijzer al gescheiden kan worden. De verschillende metalen worden vervolgens gesorteerd en wordt er gekeken of er nog directe hergebruikte onderdelen tussen zitten. Daarnaast wordt het ijzer van het metaal gescheiden (ferro en no-ferro). Dit kan handmatig gedaan worden of door middel van een grote magneet.

Een beter milieu

Het recycleproces draagt op een positieve manier bij aan een beter milieu. Je voorkomt het gebruik van natuurlijke grondstoffen en daarnaast is het verwerken van oud materiaal een duurzame oplossing die voorkomt dat onze afvalberg steeds groter en groter wordt. Het hergebruikte ijzer en metaal zie je dagelijks terug in de samenleving. Denk bijvoorbeeld aan je blikje frisdrank, de kans is groot dat deze uit hergebruikt ijzer bestaat. Steeds meer bedrijven spelen in op dit probleem. Heb je oud ijzer, een oude wasmachine, een regenpijp, dakgoot, fiets of zelfs een auto. Breng het dan langs bij een metaalbedrijf of laat het bij jou thuis ophalen. Naast dat je bijdraagt aan een beter milieu kan je er ook nog aardig wat aan verdienen. Zeker nu de prijzen voor oud ijzer en andere metalen zijn gestegen. Dit komt onder andere door de grote vraag naar grondstoffen. Hout en bouwmaterialen zijn daarnaast ook duurder geworden en heeft deels te maken met de coronacrisis. Dit creëert ook een schaarste die producenten over de hele wereld merken. Het is daarom van belang dat wij met z’n allen massaal gaan recyclen.

Lees ook:  Vrijwilligers van sportclubs steeds vaker VOG nodig

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings