Welzijn van medewerkers steeds belangrijker

19/01/2022
287
magazijnverlichting

De afgelopen paar jaar is er, mede door corona, veel onderzoek gedaan naar het belang van het welzijn van medewerkers. Gedurende de pandemie zagen we dat een groot deel van de bedrijven moesten omschakelen van kantoorwerk naar thuiswerk. Hoewel het hierdoor aannemelijk is dat de medewerkers uit het oog worden verloren blijkt niets minder waar. Veel bedrijven gaven voor de pandemie al aandacht aan het welzijn van de medewerkers. Echter, het afgelopen jaar blijken deze cijfers te zijn gestegen. Er is een trend te zien in de aandacht richting medewerkers en hun welzijn. Nederlandse bedrijven zorgen er op verschillende manieren voor dat ook tijdens deze pandemie medewerkers goed worden begeleid. Meer aandacht en tijd in het welzijn van medewerkers is een punt dat ook in de toekomst hoog in het vaandel zal blijven staan.

Waarom welzijn belangrijk is

Vanwege de corona periode is helder geworden hoe belangrijk het is goede, loyale en hardwerkende medewerkers in dienst te hebben. Het is namelijk niet meer zo makkelijk en snel om goede medewerkers te krijgen en te behouden. Hier zijn organisaties zich maar al te goed van bewust en zorgen er daarom voor dat ze naar buiten komen met het feit dat welzijn zo belangrijk is. Niet alleen door deze ontwikkeling, maar ook door de pandemie zelf is er een spotlight op het welzijn gekomen. Gezondheid is nu belangrijker dan ooit tevoren, medewerkers en iedereen om hen heen moet gezond zijn en blijven. Bedrijven die geen of in mindere maten moeite doen om het welzijn van medewerkers aandacht te geven, worden steeds minder populair. Om een grotere kans van overleving binnen deze economie te creëren is het dan ook essentieel om hier voldoende aandacht aan te schenken.

Een positieve verandering voor het bedrijf

Buiten het feit dat het zeer belangrijk is om ervoor te zorgen dat medewerkers goed op hun plek zitten, levert het voor bedrijven ook veel op. Zo blijken medewerkers zich minder snel ziek te melden waardoor het ziekteverzuim daalt. Ook blijkt dat medewerkers voor langere tijd, voor een bedrijf dat veel aandacht aan het welzijn schenkt, blijven werken. Ze hebben een hoger gevoel van betrokkenheid bij de organisatie en laten dat zien door loyaliteit. Daarnaast hebben deze bedrijven minder moeite met het vinden van nieuw personeel. Ze creëren een positief imago, ook onder potentiële nieuwe medewerkers wordt verspreid. Over het algemeen zijn medewerkers simpelweg een stuk gelukkiger om voor een bedrijf te werken die aandacht geeft aan hun welzijn.

magazijnverlichting

Hoe pakken bedrijven dit op?

Aandacht geven aan het welzijn van de medewerker wordt op verschillende manieren opgepakt. Het meest voorkomende beleid is een investering in een gezonde levensstijl van medewerkers. Zo kiest een groot aantal bedrijven ervoor om sporten en gezonde voeding te financieren. Een aantal bedrijven pakken het minder direct aan door bijvoorbeeld magazijnverlichting te verbeteren. Binnen alle takken van het bedrijf wordt aandacht gegeven aan het welzijn en zo ook aan het magazijnpersoneel. Een verbetering van magazijnverlichting zorgt ervoor dat medewerkers minder snel vermoeid zijn en beter zicht hebben in de ruimte. Buiten het verbeteren van magazijnverlichting en het financieren van een gezonde leefstijl blijkt er ook meer aandacht voor het mentale welzijn van medewerkers.

Lees ook:  De ROAST van Famke Louise!

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings