Biologische oplossing om jouw tuin insectvrij te houden

26/09/2020
338
nematoden

U bent erg blij met uw groen, gazon of moestuin. Helaas zijn insecten en ongedierte dit vaak ook. Ze eten uw mooie planten op of kruipen rond over uw terras. Wilt u van uw ongedierte afkomen op een natuurlijke manier? Dan zijn nematoden, of aaltjes, een goede oplossing.

Wat zijn nematoden?

Nematoden zijn kleine microscopische beestjes die u kunt inzetten om ongedierte op te ruimen. Nematoden zijn natuurlijke organismen die van nature in onze bodem leven. Ze zijn er om larven of plaaginsecten echt bij de bron aan te pakken. Ze zullen ervoor zorgen dat de ongewenste insecten uitroeien en eten hierbij ook het overgebleven lijfje op om voortplanting te volledig te voorkomen. Hiermee kunnen de nematoden en aaltjes zelf in leven blijven, en zich wel voortplanten om nieuwe ongedierte te kunnen blijven bestrijden. Ze zullen hiermee doorgaan tot de plaag volledig verholpen is.

Giftig voor andere dieren?

Gelukkig niet! Aaltjes zijn dodelijke beestjes maar enkel voor de insecten waar ze voor gekweekt zijn. Ze kunnen dus niet uw konijn, cavia of hond vergiftigen. De aaltjes worden gekweekt in een lab waarbij exact wordt gekeken naar het bestrijden van mieren, rouwvliegen, engerlingen of aaltjes tegen slakken. Dit voorkomt ook gelijk dat u de nuttige insecten in uw tuin aantast die ervoor zorgen dat uw tuin juist in bloei komt. Dat is ook het mooie aan dit middel.

Gebruiksaanwijzing nematoden

U kunt de aaltjes op twee manieren gebruiken. Zo worden ze ingezet voor het actief bestrijden én het preventief bestrijden van ongedierte. Het is belangrijk om aaltjes op het juiste moment en onder de juiste omstandigheden te gebruiken. Maar welke zijn dit? De tijd die nodig is om de nematode vrij te laten, is afhankelijk van de te behandelen plaag. Elk insect heeft zijn eigen levensloop, dus elke plaag kan anders worden ingezet. De exacte datum wordt aangegeven per verpakking.

Als er larven aanwezig zijn, worden meestal nematoden aanbevolen. Voor de meeste insecten is dit in het voor- en najaar. Zorg ervoor dat u de aaltjes loslaat als de zon opkomt of ondergaat, of nog beter als het bewolkt is. Ultraviolette straling is schadelijk voor nematoden. Bovendien moet u ze in een bodemtemperatuur van 5 tot 30 graden zetten. De exacte temperatuur is afhankelijk van het type nematode.

Nematoden moeten kunnen zwemmen in uw grond en hebben dus voldoende water nodig. Om deze reden is het belangrijk om ze in vochtige grond te zetten. Als de grond zelf niet nat is, kunt u de grond zelf bevochtigen. Zorg er tijdens dit proces ook voor dat de grond vochtig blijft, zodat ze kunnen blijven bewegen. Daarom moet het regelmatig worden gespoten bij droog weer. Dit verbetert de werking.

nematoden

Het resultaat

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, maar zorg ervoor dat de grond waarin ze leven vochtig is en blijft. Natuurlijk niet te nat zodat ze wegspoelen. Wanneer u ze correct gebruikt, ziet u binnen 2 weken resultaat. U heeft het ongedierte misschien niet volledig geëlimineerd, maar uw plagen en ziekten zijn sterk verminderd. Als u niet helemaal tevreden bent, kunt u het hele proces opnieuw herhalen. Dit zorgt ervoor dat de nieuwe larve geen overlevingskans heeft.

Lees ook:  Zo bereid jij jouw tuin voor op het najaar

Nematoden of aaltjes aanschaffen

Als u aaltjes koopt door middel van natuurlijke groei, weet u zeker dat de aaltjes nog in leven zijn en hoeft u geen weken te wachten om het magazijn te verlaten. Dat is natuurlijk erg belangrijk om de beste resultaten te krijgen. Het is belangrijk om de aaltjes direct na ontvangst te gebruiken, want als de aaltjes in de koelkast worden bewaard, is hun houdbaarheid zeer beperkt.

Ik hoop dat u nu van die insecten af ​​bent die de moestuin aantasten en dat u weer kunt genieten van het groen.

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings