De beste tips van 2022 om je tuin zomerklaar te maken.

16/05/2022
258
Tuin

De zomer zit er weer bijna aan te komen, dit betekent dat iedereen weer lekker kan gaan genieten van zijn en/of haar tuin. Echter, het bijhouden van je tuin heeft in de winter en wellicht ook wel lente stil gelegen. Er zal daarom nog best wel veel moeten gebeuren voordat je optimaal kunt genieten. Voor de één is dit een iets makkelijkere opgave dan voor de ander. Voor de mensen die er iets meer moeite mee hebben, staan in dit artikel de beste tips van dit jaar beschreven.

Verwijder ongenode gasten

Een aantal onkruid soorten kunnen er soms best leuk uitzien en zelf voor een plant uitgaan. Echter, het is voor de door jouw geplante bloemen en planten fijner om ze toch te verwijderen. Onkruid heeft er namelijk een handje aan om sneller te gaan groeien zodra het warm wordt. Voordat je het weet heb je de hele tuin vol met onkruid staan en is er geen plek meer voor jouw planten om te ademen en rustig te bestaan.
Zie je dat er een nieuw onkruid plantje ontstaat? Verwijder deze dan direct. Op deze manier ben je de komende zomer niet meerdere keren bezig met het verwijderen ervan.

Tuin

Snoei je struiken

Snoeien heeft ook in de zomer zijn voordelen. De winter is niet het enige ideale seizoen hiervoor. Eén van de voordelen is dat de zomer het groeiseizoen is van de plant. Dit is zeer effectief bij het helen van de snoeiwond die je maakt in de plant. Doordat de plant nog groeit heelt hij sneller en is er minder kans op rot. Daarbij hoef je de plant in de winter niet nog een keer te snoeien als je het al in de zomer gedaan hebt.
Staat de plant al in bloei? Begin dan niet met snoeien, maar wacht tot de bloeiperiode voorbij is.

Bekijk je gazon eens goed

Beschik je over gras in de tuin? Dan is het een goed idee om eens langzaam te gaan kijken of het gazon een opfrisbeurt kan gebruiken. De eerste stap is het maaien van je gazon. Zo ziet hij niet alleen in één keer meteen frisser uit, maar zie je ook oneffenheden die in de winter op zijn komen spelen. Begin je in de maand juli? Dan kun je plekken waar het gras weg is bijvullen met wat zaadjes, zodat er nieuw gras kan groeien. Vaak zie je na een aantal weken al een groot verschil.

Tuin

Ruim op en poets

Nadat je alles gesnoeid, gemaaid en uitgetrokken hebt is de kans groot dat je over best wel wat groenafval beschikt. Wanneer het een niet al te grote hoeveelheid is, kun je het beste alles in zakken verzamelen en zelf naar het milieupark brengen. Heeft het werken in de tuin erg veel afval opgeleverd? Dan is de beste optie wellicht om een tuinafval container te huren. Een tuinafval container huren hoeft niet moeilijk te zijn, er zijn genoeg bedrijven in elke regio die dit aanbieden. Ook kun je kiezen uit meerdere formaten.

Fleur je tuin op

Zodra je klaar bent met het wegbrengen van het afval en je tuin er netjes bij ligt is het tijd om je tuin op te fleuren met allerlei leuke bloemen en planten. Normaal gezien wordt dit in het voorjaar gedaan maar enkele bloemen en planten vinden het ook niet erg om in de zomer geplant te worden. Je moet hierbij wel opletten met het geven van water. Nieuwe wortels vinden het namelijk lastiger om water te halen uit de grond en hebben hier dus meer van nodig.

Lees ook:  Tips voor het renoveren van je huis

Meer weten over het onderhouden van je tuin? Je leest er meer over in deze blog over landschapsarchitectuur! Ook lees je hier waarom je een tuinarchitect zou moeten inschakelen.

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings