De E-sigaret, hoe zit het nou echt?

09/09/2020
357
e-sigaret echt

“Zijn e-sigaretten schadelijk voor de longen?” Misschien is dit de meest voorkomende vraag die we tegenkomen bij het gebruik van e-sigaretten. Mensen zien het woord "sigaret" en denken meteen dat het zo erg is als gewone sigaretten. Aangezien er veel mythen en fabels zijn over de effecten van elektrische sigaretten op de longen, moet dit nu worden opgehelderd. Na het lezen van dit artikel weet u precies of e-sigaretten schadelijk zijn voor de longen!

Is e-sigaret schadelijk voor de longen?

Deze vraag is altijd moeilijk te beantwoorden. Inderdaad, e-sigaretten zijn erger dan helemaal niet roken, In dit opzicht zijn e-sigaretten schadelijk voor de longen. Deze vergelijking is echter niet helemaal eerlijk. In de meeste gevallen schakelen mensen die elektrische sigaretten kopen over van normaal roken naar elektrisch roken. Voor deze mensen kan het overschakelen op elektronische sigaretten veel gezondheidsverbeteringen opleveren. Dit is voor deze groep een goede manier om de longen weer te versterken. Hoe werkt dit nou precies?

De schade van elektronische sigaretten

Wanneer we e-sigaretten vergelijken met gewone sigaretten, zien we dat de schadelijke stoffen in e-sigaretten met ongeveer 95% worden verminderd. In elektrische sigaretten vind je bijvoorbeeld geen teer meer. Teer is schadelijkste stof in sigaretten. Het is de stof die er voornamelijk voor zorgt dat de longen worden vervuild. Elektrische sigaretten bevatten wel enkele stoffen die niet goed zijn voor het menselijk lichaam, maar vergeleken met gewone sigaretten is de kans op longkanker erg klein. Zelfs als u de elektronische sigaret de hele dag door rookt, komt u nooit aan het aantal hoeveelheid schadelijke stoffen die in een sigaret zitten. Elektrische sigaretten hebben geen zogenaamde verbrandingsproducten. In e-sigaretten "brandt" niets, de rook die je ziet is niets anders dan waterstof. Dit vermindert de schade aanzienlijk.

Wat zegt de wetenschap?

Oké, alles is in orde, maar wat zegt de wetenschap over de vraag "Zijn e-sigaretten schadelijk voor de longen?" Het rapport van de superieure gezondheidscommissie laat zien dat e-sigaretten "een lagere toxiciteit hebben". Dit komt voornamelijk door het feit dat e-sigaretten en de bijbehorende vloeistoffen altijd voldoen aan de Europese veiligheids- en kwaliteitsnormen. Bij roken komen slechts een beperkte hoeveelheid giftige stoffen vrij en de stoffen die al vrijkomen zijn niet te vergelijken met verbrandingsproducten. Daarom is het antwoord op de vraag: het roken van elektronische sigaretten is veel schadelijker dan gewone sigaretten, nee! Als u geen gewone roker bent, raden we u aan om geen e-sigaretten te gebruiken. Voor degenen die willen overschakelen van gewone sigaretten, dan helpt een e-sigaret om minder schadelijke stoffen in te nemen.

Lees ook:  De top 5 meest bekeken series op Netflix

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings