De opkomst van natuurlijke huidverzorging

22/11/2020
238

Weet jij wel wat je elke dag op je huid aanbrengt? De meeste huidverzorgingsproducten bevatten ingrediënten waar je waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord. Steeds meer vrouwen willen bewuster om gaan met hun huid. Natuurlijke huidverzorging is daarom helemaal hip. Maar wat houdt natuurlijke huidverzorging eigenlijk in?

Wat is natuurlijke huidverzorging?

De therm ‘natuurlijk’ is breed van begrip. Het verwijst naar de natuur. In de huidverzorging betekent dit vaak dat er natuurlijke grondstoffen worden gebruikt. Deze producten bevatten geen chemicaliën of synthetische stoffen. Deze stoffen hebben vaak een negatieve invloed op je huid en op het milieu. Natuurlijke huidverzorging is daarom de meest zuivere vorm van verzorging. Het bevat ingrediënten die zacht zijn voor de huid. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan extracten van biologische planten of kruiden en plantaardige oliën. Daarnaast heb je met natuurlijke huidverzorging ook minder kans op allergieën, gevoelige huid of acne/ puistjes.

Natuurlijke verzorging en het milieu

De restanten van chemicaliën en plastic deeltjes in reguliere huidverzorging komen tijdens het douchen of verzorgen vaak in het water terecht. Deze producten kunnen schade aanrichten aan het milieu. Natuurlijke producten zijn altijd afbreekbaar en gebruiken vaak verpakkingen die niet van plastic zijn gemaakt of biologisch afbreekbaar zijn.

Tips voor natuurlijke huidverzorging

Wil je bijvoorbeeld een natuurlijk gezichtsmasker kopen? Dan kan je het beste even online gaan zoeken. Bij drogisterijen is het aanbod vaak klein maar online zijn genoeg opties te vinden. Daarnaast kan je ook je eigen huidverzorging maken. Even googelen en je vindt makkelijk een paar huis tuin en keuken recepten om jou eigen natuurlijke huidverzorging te maken. Dit is niet alleen heel goed voor je huid en de natuur maar ook nog eens goed voor je portemonnee.

Lees ook:  NFT levert miljoenen op

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings