NFT levert miljoenen op

26/03/2021
207
NFT

NFT is de allernieuwste miljoenenhype. De Nederlandse DJ Don Diablo verpatste een speciaal nummer voor € 170.000. De allereerste Tweet van Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, leverde ruim 2,9 miljoen op. NFT heeft hier allemaal voor gezorgd. Maar wat is het eigenlijk? NFT staat voor Non-Fungible Token. Het is gebaseerd op dezelfde technologie als de bitcoin. Er worden unieke tokens gecreëerd die fungeren als digitale verzamelobjecten. Maar NFT’s kunnen niet onderling verhandeld worden. Je kan het vergelijken met een briefje van 10 euro en een schilderij. Met elk tientje kan je betalen, maar het unieke schilderij is niet verwisselbaar.

 

Don Shipper

Don Schipper, met andere woorden dj Don Diablo, heeft een NFT-munt met een hologram verkocht. Het gaat om een nummertje van Don Schipper wat hij nog nooit heeft uitgebracht en waar hij blijkbaar al jaren aan werkt. Don heeft op het juiste moment zijn kunst kunnen verkopen voor € 170.000. Dit is het nummer waar hij het langst aan heeft gewerkt in zijn hele leven. Hij heeft dit grote geld bedrag gekregen van een ondernemer uit Dubai. Helemaal niet slecht, als je je bedenkt dat je heel wat streams op Spotify moet hebben om ditzelfde geldbedrag te bereiken.

 

NFT sinds 2014

NFT is de nieuwste online-hype waar een munt uit kan worden geslagen door artiesten, kunstenaars en ondernemers. Terwijl NFT al sinds 2014 bestaat. Het is een data-eenheid die het recht op een uniek item zoals kunst of muziek vertegenwoordigt. Iemand kan met behulp van NFT, eigenaar worden van een uniek stuk kunst of dergelijke. Hoe dan ook, NFT is sinds 2021 helemaal hot geworden. Er worden extreem hoge bedragen betaald voor digitale kunstwerken. Midden maart heeft een koper € 69 miljoen betaald voor een afbeelding van een de grafisch kunstenaar Beeple: Everydays: The First 5000 Days’. Allereerst wilde de koper anoniem blijven, maar momenteel weten we wie dit kunstwerk heeft gekocht. Of deze hype blijft is nog maar de vraag. Dit moeten we allemaal afwachten. NFT-fans zeggen dat het te vergelijken is met het verzamelen van Pokémon-plaatjes. Waarbij verzamelaars erop gokken dat deze plaatjes in de loop der tijd veel meer waard worden.

Lees ook:  Mondkapjesplicht rijlessen en rij examens

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings