De regels omtrent mondkapjes en rijexamens

28/06/2021
333
Auto theorie oefenexamens

Sinds zaterdag 26 juni is de mondkapjesplicht in Nederland grotendeels komen te vervallen. Echter stelt het CBR het dragen van mondkapjes nog verplicht tijdens rij- en theorie-examens. Dit omdat de anderhalvemeter-regel niet gewaarborgd kan worden in een voertuig of tijdens het theorie-examen. Volgens de woordvoerder van het CBR zal het dragen van een mondkapje verplicht blijven zolang nog niet alle maatregelen zijn opgeheven.

Rijlessen

Rijles valt onder een contactberoep daarom is het sinds 26 juni niet meer verplicht om een mondkapje te dragen in een lesauto. Er kan vooraf een controle gesprek gevoerd worden, hierdoor kan de veiligheid gewaarborgd worden. Echter is het nog steeds aan de instructeurs zelf wat ze het prettigste vinden. Het CBR stelt het verplicht tijdens examens omdat zij de veiligheid van de examinators willen beschermen.

Voorbereiding rijexamen

Het CBR roept rijscholen op om leerlingen alleen examen te laten doen als ze goed zijn voorbereid. Om goed voorbereid naar het theorie-examen te komen kunnen er een aantal auto theorie oefenexamens gemaakt worden. Zo is de kans groter dat je in een keer slaagt en dat er bij het CBR meer ruimte is om examens sneller te laten verlopen. Daarnaast mogen er bij het CBR geen begeleiders mee naar binnen. Het CBR laat alleen bezoekers binnen op afspraak.

Wachttijden examens

De commissie voor infrastructuur heeft vorige maand een plan voorgelegd aan de Tweede Kamer om een inhaalslag te maken zodat de reserveringstermijnen voor examens afnemen. Door de lockdowns moeten er ruim 760.000 examens en toetsen ingehaald worden. Het CBR heeft al 100 nieuwe examinatoren aangenomen en er worden dubbele uren gedraaid. Er liggen plannen klaar voor ingrijpendere maatregelen, maar voor nu zijn deze nog niet aan de orde.

Auto theorie oefenexamens

Lees ook:  Het belang van een goede SEO na de coronatijd

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings