Dit weekend is er weer Eredivisie voetbal

22/01/2021
58
Eredivisie voetbal

Na een week waarin er weer bekervoetbal was moeten de clubs weer aan de slag in de Eredivisie. Het belooft een weekend te worden met toch een aantal interessante wedstrijden. Een weekend met lekker Eredivisie voetbal.

Fortuna - Ajax

Om te beginnen neemt Ajax dat afgelopen woensdag met maar 1-0 won van AZ het op tegen Fortuna Sittard. De club uit Limburg draait sinds de trainerswissel weer. Trainer Sjors Ultee heeft het ontslag van Kevin Hofland de draad weer opgepakt. Ultee was al eerder trainer voor dat Hofland hoofdtrainer werd. Ajax zou geen kind moeten hebben aan Fortuna. Alleen al de bank van Ajax zou al een overwinning behalen normaal gesproken. De verhoudingen in de Eredivisie zijn erg scheef. Toch is Fortuna niet kansloos. De club uit Amsterdam gaat namelijk op bezoek in Sittard en draait de laatste weken erg slecht. Er gaat een moment komen waar Ajax tegen een nederlaag tegen een laagvlieger gaat aanlopen.

ADO Den Haag – FC Emmen

De nummers 17 en 18 spelen in Den Haag tegen elkaar. Beide ploegen draaien dit seizoen niet en vinden het moeilijk om het net te vinden. Het verschil in punten tussen beide ploegen bedraagt 5 punten. Bij winst van ADO nemen zij nog meer afstand van FC Emmen en springen zij over Willem II heen. ADO zou dan nacompetitie spelen en niet direct degraderen. FC Emmen zou bij winst Willem II en ADO naderen tot op 2 punten. Bij winst in de volgende speelronde zou de club uit Emmen ontkomen aan directe degradatie. Met een gelijkspel schiet allen ADO een beetje op. Toch is dit voor beide ploegen niet gunstig. Bovendien zijn zij sterk afhankelijk van de ploegen die vlak boven hun staan voor het Eredivisie voetbal van volgend seizoen.

Lees ook:  Metro ramt door blokkade en belandt op staart van walvis

Het programma voor dit weekend

Vrijdag 22 januari:

Willem II – PEC Zwolle 20:00

Zaterdag 23 januari:

ADO Den Haag – FC Emmen 16:30

Vitesse – FC Groningen 18:45

PSV – RKC Waalwijk 20:00

Heracles Almelo – SC Heereveen 21:00

Zondag 24 januari:

Fortuna Sittard – Ajax 12:15

FC Twente – VVV-Venlo 14:30

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 14:30

Feyenoord – AZ Alkmaar 16:45

Recent

Duurzaamheid: het is nog steeds belangrijk!

Johnny Depp is weer terug in Hollywood!

Dumping van drugsafval komt steeds vaker voor

Meer vraag naar online marketing bureaus door inflatie

Gaat de BTC koers vandaag weer stijgen?

© Nieuwsbeest - 2022
Made with
Web Wings