Dit weekend is er weer Eredivisie voetbal

22/01/2021
308
Eredivisie voetbal

Na een week waarin er weer bekervoetbal was moeten de clubs weer aan de slag in de Eredivisie. Het belooft een weekend te worden met toch een aantal interessante wedstrijden. Een weekend met lekker Eredivisie voetbal.

Fortuna - Ajax

Om te beginnen neemt Ajax dat afgelopen woensdag met maar 1-0 won van AZ het op tegen Fortuna Sittard. De club uit Limburg draait sinds de trainerswissel weer. Trainer Sjors Ultee heeft het ontslag van Kevin Hofland de draad weer opgepakt. Ultee was al eerder trainer voor dat Hofland hoofdtrainer werd. Ajax zou geen kind moeten hebben aan Fortuna. Alleen al de bank van Ajax zou al een overwinning behalen normaal gesproken. De verhoudingen in de Eredivisie zijn erg scheef. Toch is Fortuna niet kansloos. De club uit Amsterdam gaat namelijk op bezoek in Sittard en draait de laatste weken erg slecht. Er gaat een moment komen waar Ajax tegen een nederlaag tegen een laagvlieger gaat aanlopen.

ADO Den Haag – FC Emmen

De nummers 17 en 18 spelen in Den Haag tegen elkaar. Beide ploegen draaien dit seizoen niet en vinden het moeilijk om het net te vinden. Het verschil in punten tussen beide ploegen bedraagt 5 punten. Bij winst van ADO nemen zij nog meer afstand van FC Emmen en springen zij over Willem II heen. ADO zou dan nacompetitie spelen en niet direct degraderen. FC Emmen zou bij winst Willem II en ADO naderen tot op 2 punten. Bij winst in de volgende speelronde zou de club uit Emmen ontkomen aan directe degradatie. Met een gelijkspel schiet allen ADO een beetje op. Toch is dit voor beide ploegen niet gunstig. Bovendien zijn zij sterk afhankelijk van de ploegen die vlak boven hun staan voor het Eredivisie voetbal van volgend seizoen.

Het programma voor dit weekend

Vrijdag 22 januari:

Willem II – PEC Zwolle 20:00

Zaterdag 23 januari:

ADO Den Haag – FC Emmen 16:30

Vitesse – FC Groningen 18:45

PSV – RKC Waalwijk 20:00

Heracles Almelo – SC Heereveen 21:00

Zondag 24 januari:

Fortuna Sittard – Ajax 12:15

FC Twente – VVV-Venlo 14:30

FC Utrecht – Sparta Rotterdam 14:30

Feyenoord – AZ Alkmaar 16:45

Lees ook:  Sfeer creëren in de tuin

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings