Voetbal in Nederland

Om te beginnen werd er in Nederland een midweekse Eredivisieronde gespeeld.

Holstein - FC Bayern München

PSV – AZ (1-3)

De avond begon met de topwedstrijd PSV-AZ. Dit was voor PSV de tweede topwedstrijd in 4 dagen tijd. De ploeg van trainer Schmidt moest aan de wedstrijd beginnen zonder de ervaren Mario Götze. Toch zou dit niet veel mogen uitmaken. Een tweede wedstrijd binnen 4 dagen is natuurlijk wel iets wat erg zwaar is, zeker als het gaat om topwedstrijden.

De wedstrijd begon het werd waar spektakelstuk. AZ komt na 31 minuten op voorsprong doordat Koopmeiners een penalty verzilverde. Niet veel later krijgt AZ een hoekschop aan de rechterkant. De bal wordt ingespeeld en Koopmeiners tikt de bal op magistrale wijze over de doelman van PSV heen. Dit doelpunt is echt van wereldklasse. Bekijk het filmpje hieronder.

Na de rust scoort Max voor PSV de aansluitingstreffer in de 59ste minuut. Toch komt PSV uiteindelijk niet meer terug en scoort Stengs voor AZ de 3-1 in de 90ste minuut.

ADO Den Haag – VVV-Venlo (1-4)

VVV doet goede zaken in Den Haag. De Limburgers winnen met 4-1 de degradatiekraker tegen ADO en doen goede zaken voor de ranglijst. De belangrijkste man bij VVV is Giakoumakis. Hij scoorde namelijk maar liefst 4 keer. ADO blijft door het verlies steken op de 16de plaats. VVV stijgt daarentegen naar de 14de plek op de ranglijst.

Fortuna Sittard – Sparta Rotterdam (0-1)

Fortuna Sittard verliest in eigenhuis van Sparta Rotterdam. Hiermee eindigt de goede reeks die de ploeg uit Zuid-Limburg had neergezet. Sparta stijgt dankzij de overwinning naar de 8ste plaats en doet het dus uitstekend.

Feyenoord – PEC Zwolle (1-0)

Feyenoord wint de wedstrijd tegen PEC Zwolle met 1-0 door een doelpunt Sinisterra. Het niveau van de wedstrijd was niet echt goed. De wedstrijd tegen PEC geldt als voorbereiding op de klassieker van dit weekend tegen aardsrivaal AJAX.

Voetbal in het buitenland

Ook in het buitenland werd er gevoetbald. In Spanje werd er gespeeld in de supercup en in Duitsland was er bekervoetbal.

Real Sociedad – FC Barcelona (1-1*)

De wedstrijd werd gespeeld in Supercopa de España. Een soort minitoernooi voor de Spaanse Supercup. Barcelona begon de wedstrijd met een doelpunt van Frenkie de Jong in de 39ste minuut. Toch macht de ploeg van trainer Ronald Koeman niet lang genieten van deze voorsprong. Vlak na de rust in de 51ste minuut maakte Real Sociedad via Oyarzabal gelijk via en strafschop veroorzaakt door de Jong. In het resterende deel van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Na de verlenging moesten er uiteindelijk strafschoppen worden genomen. De Jong benut tijdens deze strafschoppenserie zijn kans. Een grote naam als Griezmann mist. Toch komt Barcelona goed weg. Real Sociedad lat het afweten en Riqui Puig grijpt zijn kans. Hij scoort de beslissende strafschop en schiet Barcelona naar de finale van de supercup.

Holstein – FC Bayern München (2*-2)

In Duitsland speelden Holstein Kiel in de DFB Pokal tegen het grote Bayern. Op voorhand een wedstrijd die door de ploeg uit München makkelijk gewonnen zou worden, zou je zeggen. Holstein Kiel komt namelijk uit in de Tweede Bundesliga. Toch lukte het Holstein om tot twee keer toe terug te komen na een achterstand. De laatste keer gebeurde dit diep in de blessuretijd. Uiteindelijk werden er na de verlenging strafschoppen genomen. De eerste vijf strafschoppen van beide ploegen werden allemaal benut. Marc Rosa miste vervolgens namens het grote Bayern. Bartels schot zijn strafschop wel tegen het net. Het grote Bayern is dus uitgeschakeld in de beker.