Duurzaam zijn is hip!

06/04/2022
208
e chopper kopen

We weten allemaal dat het belangrijk is om duurzaam te leven. Niet alleen voor de aarde en het milieu, mar ook voor onszelf aangezien wij op den duur er ook last van gaan krijgen als we niet duurzaam gaan leven. Gelukkig is duurzaam zijn dé trend van nu. Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische auto’s, papieren rietjes, recyclebare producten, refurbished producten en ga zo maar door. Ook jij kunt een steentje bijdragen aan de natuur, dus lees vooral even verder over hoe je daarmee kunt beginnen.

Hoe leef je duurzaam?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, duurzaam leven. Het kan soms een beetje moeite en geld kosten, maar uiteindelijk krijg je daar wel een beter klimaat en een betere omgeving voor terug! We hebben het wel steeds over duurzaam zijn, maar hoe leef jou eigenlijk duurzaam? Hier zijn 3 manieren om duurzaam te leven!

Eet vaker vegetarisch

De meeste vinden vlees erg lekker, maar het kopen van vlees is niet heel duurzaam. Daarom is het verstandig om ervoor te kiezen om minder vaak vlees te eten. Kook iets vaker een salade in plaats van een biefstuk. Natuurlijk hoef je geen vegetariër te worden, maar het is wel een goede keus.

Vervoer

Vervoer is een van de belangrijkste punten op het gebied van duurzaam zijn. Auto’s die op benzine of diesel rijden zijn namelijk echt heel schadelijk voor het klimaat. Er komt veel CO2 uitstoot bij kijken wanneer je een paar kilometer met de auto gaat. Elektrische voertuigen komen steeds vaker voorbij gereden, misschien is dit ook wel iets voor jou! Het hoeft niet per se een auto te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook een e chopper kopen, een elektrische motorfiets. Een e chopper kopen is ook nog eens super stoer!

Duurzaam kopen

Denk hierbij aan kleding dat duurzaam gemaakt is, eten dat duurzaam geproduceerd is en let op die woorden zoals eco, fair en groen. Je zou bijvoorbeeld kleding kunnen kopen die van hergebruikte producten gemaakt zijn. Er bestaan tegenwoordig ook sokken die van gerecycled plastic gemaakt zijn, en ze zitten ook nog eens prima! Kijk ook op de verpakkingen of je iets makkelijk kunt recyclen. Recyclen is dan ook een hele belangrijke duurzame term, hier komt dan ook plastic scheiden bij kijken.

Hopelijk hebben wij jou overtuigd om duurzaam te gaan leven. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen nog die stap zetten.

Lees ook:  Schoolfotografie in coronatijd

Recent

Evolutie van de game-console

Frenkie de Jong buitenspel. Hoe nu verder met Oranje en Barcelona?

Voordelen van Realworks website voor makelaars

Het vermogen van Yvonne Coldeweijer: wat verdient de roddelkoningin?

Tips voor het renoveren van je woning

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings