Duurzaam zijn is hip!

06/04/2022
316
e chopper kopen

We weten allemaal dat het belangrijk is om duurzaam te leven. Niet alleen voor de aarde en het milieu, mar ook voor onszelf aangezien wij op den duur er ook last van gaan krijgen als we niet duurzaam gaan leven. Gelukkig is duurzaam zijn dé trend van nu. Tegenwoordig zie je steeds meer elektrische auto’s, papieren rietjes, recyclebare producten, refurbished producten en ga zo maar door. Ook jij kunt een steentje bijdragen aan de natuur, dus lees vooral even verder over hoe je daarmee kunt beginnen.

Hoe leef je duurzaam?

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, duurzaam leven. Het kan soms een beetje moeite en geld kosten, maar uiteindelijk krijg je daar wel een beter klimaat en een betere omgeving voor terug! We hebben het wel steeds over duurzaam zijn, maar hoe leef jou eigenlijk duurzaam? Hier zijn 3 manieren om duurzaam te leven!

Eet vaker vegetarisch

De meeste vinden vlees erg lekker, maar het kopen van vlees is niet heel duurzaam. Daarom is het verstandig om ervoor te kiezen om minder vaak vlees te eten. Kook iets vaker een salade in plaats van een biefstuk. Natuurlijk hoef je geen vegetariër te worden, maar het is wel een goede keus.

Vervoer

Vervoer is een van de belangrijkste punten op het gebied van duurzaam zijn. Auto’s die op benzine of diesel rijden zijn namelijk echt heel schadelijk voor het klimaat. Er komt veel CO2 uitstoot bij kijken wanneer je een paar kilometer met de auto gaat. Elektrische voertuigen komen steeds vaker voorbij gereden, misschien is dit ook wel iets voor jou! Het hoeft niet per se een auto te zijn, je kunt bijvoorbeeld ook een e chopper kopen, een elektrische motorfiets. Een e chopper kopen is ook nog eens super stoer!

Duurzaam kopen

Denk hierbij aan kleding dat duurzaam gemaakt is, eten dat duurzaam geproduceerd is en let op die woorden zoals eco, fair en groen. Je zou bijvoorbeeld kleding kunnen kopen die van hergebruikte producten gemaakt zijn. Er bestaan tegenwoordig ook sokken die van gerecycled plastic gemaakt zijn, en ze zitten ook nog eens prima! Kijk ook op de verpakkingen of je iets makkelijk kunt recyclen. Recyclen is dan ook een hele belangrijke duurzame term, hier komt dan ook plastic scheiden bij kijken.

Hopelijk hebben wij jou overtuigd om duurzaam te gaan leven. Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn, je moet alleen nog die stap zetten.

Meer blogs lezen? Lees dan Nederlanders maken zich zorgen over klimaatverandering.

Lees ook:  5 redenen om osmose water te gebruiken

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings