Hoe goed zijn AI-bots in spelletjes spelen?

09/06/2023
225
AI-bots

Je kunt er niet omheen: de komst van artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie. Afgekort wordt het ook wel AI genoemd. De ontwikkelingen rondom deze technologie gaan razendsnel en AI kan tegenwoordig al van alles: van teksten schrijven en foto’s bewerken tot aan programmeren. Maar, kan het eigenlijk ook spelletjes spelen? Hieronder vertellen we je meer over AI-bots.

AI: wat is dat?

Zoals net al werd benoemd, staat de afkorting van AI voor artificial intelligence, wat weer kunstmatige intelligentie betekent. AI is een soort systeem dat nog maar sinds kort is gelanceerd, maar in die korte tijd zijn er al ongelooflijk veel veranderingen gaande. AI is een onwijs slim systeem, waar zelfs geen mensenkennis aan te pas hoeft te komen. Het is zelfs al zo slim, dat AI kan worden ingezet op meerdere vlakken.

Wat kan AI?

Zoals net al werd benoemd kan AI worden ingezet op meerdere vlakken. Het kan bijvoorbeeld een volledige tekst voor je schrijven, maar het kan ook een foto voor je bewerken. Daarnaast is je virtuele assistent ook een vorm van AI. En zo zijn er nog veel meer voorbeelden op te noemen wat AI kan en waarvoor het wordt ingezet. Het is slimme technologie, maar er kunnen ook wat haken en ogen aan zitten. Het is belangrijk om je bewust te zijn van de risico’s die eraan kleven. 

Klik hier voor onze blog over andere industrieën die recentelijk zijn geëxplodeerd en innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie.

AI wordt ook veel ingezet in verschillende branches om medewerkers en het bedrijf te ondersteunen in verschillende werkzaamheden. Ze zijn goed in het uitvoeren van werkzaamheden en zijn daardoor breed inzetbaar.

Zijn AI-bots ook goed in spelletjes spelen?

Er zijn al zo veel ontwikkelingen gaande rondom AI-bots, dat het systeem van alles voor je kan doen. Maar, kan het eigenlijk ook spelletjes met je spelen? AI komt in sommige vormen al wel voor in games, om de game nog meer detail te geven of door meer spelbeleving te bieden. Denk maar aan de virtuele tegenstanders in een game, of een personage waar je gesprekken mee kunt voeren. Het blijkt dat AI ook zelfs bordspellen kan spelen. Of de AI-bots ook daadwerkelijk goed zijn in het spelen van spelletjes, is niet duidelijk te vertellen. Het idee dat een systeem spelletjes kan spelen, is al opmerkelijk genoeg.

Tegen kan er ook de ChatGPT app gedownload worden in de Playstore of Google Play. Deze krachtige AI-tool kan je helpen bij het spelen van spelletjes, om zo je de beste adviezen en strategie te geven. Handig zo op je mobiel. Ook benieuwd welke spellen nu populair zijn? Bekijk dan de populairste game apps. En wellicht kan de nieuwe app je hierbij helpen.

Spellen spelen met gezelschap blijft natuurlijk het leukst

We kunnen wel spreken van snelle en grote veranderingen als het gaat om AI. Leuk dat het ook spelletjes kan spelen, maar een ‘ouderwets’ bordspel doen met gezelschap is natuurlijk nog veel leuker. Er gaat bijvoorbeeld niets boven een oer-Hollands bordspel met vrienden of familie. Om je spelletjesavond tot een succes te laten leiden, is het altijd een goed idee om eerst de spelregels door te nemen.

Lees ook:  Diamond painting: de nieuwe creatieve trend

Lees hier onze blog over de grootste game innovaties van 2023 en deze blog over de populairste vakantie spelletjes.

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings