Jouw tuin vogelvriendelijker maken

10/06/2021
456
vogelvoer

De zon schijnt weer volop, planten staan weer allemaal in de bloei en er vliegen ontelbaar veel vogels rond in de lucht. Kortom, de natuur is weer in volle bloei en actief bezig. Juni is ook de maand dat de zomer weer gaat beginnen. We kunnen dan ook weer met z’n allen vaker en langer buiten gaan zitten. Er zal dan ook meer gebarbecued worden, gezellig met vrienden of familie. Je wilt dan wel iets te zien hebben in de tuin. Dit kan een kleurrijke tuin zijn of een tuin met veel vogels die rondvliegen.

Er bevinden zich in Nederland ontelbaar veel vogelsoorten. De een maakt een nog mooier geluid dan de ander én er is ook ontzettend veel variatie in kleurenpaletten. Dit maakt het leuk om vogels te bekijken of te bestuderen. Als je meer vogels in jouw tuin wilt aantrekken, dan is het verstandig om de tuin vogelvriendelijk te maken. Lekker en veel vogelvoer, genoeg vogelhuisjes en een verfrissende bak met water kunnen al een groot verschil teweeg brengen. Na verloop van tijd zul je zien dat er steeds meer vogels aangetrokken zullen worden naar jouw tuin.

De meest voorkomende vogelsoorten in Nederland

Nederland is bij uitstek een uitstekend vogelland. Ondanks dat Nederland niet zo een groot land is, beschikken we wel over veel verschillende landschappen en hebben we een groot kustgebied. Jaarlijks vindt dan ook de nationale vogeltelling plaats. Het doel van deze telling is om het aantal vogelsoorten en de hoeveelheid vogels in kaart te brengen. Zo kunnen er eventueel maatregelen worden genomen om het voor bepaalde vogelsoorten aantrekkelijker te maken. In jouw eigen achtertuin kun je al veel verschillende vogelsoorten lokken door verschillende soorten vogelvoer.

De meest voorkomende vogel is de merel. Daarvan zijn er meer dan 1 miljoen van in Nederland. Ze zijn te herkennen aan hun zwarte vacht en geeloranje snavel. Op plek twee komt de huismus. Deze vogel is het meest herkenbaar, omdat deze in de meeste tuinen voorkomt. Als je een vogelhuisje ophangt, is de kans ook groot dat hierin een huismus zich gaat vestigen. Ook koolmezen zullen vaak in vogelhuisjes te vinden zijn. Op plek drie komen eigenlijk 3 vogelsoorten, namelijk de spreeuw, de vink en de koolmees. Van elke soort zijn er ongeveer een half miljoen te vinden. Door divers en veel vogelvoer te plaatsen, kun je al deze vogels aantrekken.

vogelvoer

Lees ook:  Steeds meer hoeveniers in Nederland

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings