Steeds meer hoeveniers in Nederland

27/06/2022
287
banen in het groen

Werken in een groene omgeving is het hart van de mensheid en het hovenierswerk kan zorgen voor veel verbondenheid met mensen en de natuur. Een hovenier is iemand die zich bezighoudt met het ontwerp, aanleg en onderhoud van tuinen en (publieke) groenvoorzieningen, waaronder plantsoenen, parken en andere soorten openbaar groen. Laten we eens kijken naar de 4 belangrijkste redenen waarom het werk als een hovenier zoveel voldoening met zich meebrengt. 

1.  Een evenwichtige loopbaan 

Wist je dat tuinieren een perfect evenwicht is tussen wetenschap en kunst in bijna elk aspect? Zelfs bij ogenschijnlijk eenvoudige taken zoals onderhoud van een tuin is er altijd ruimte voor innovatie en verbeeldingskracht. Het hovenierswerk biedt een vooruitstrevende manier om kennis en knowhow te combineren met nieuwsgierigheid en creativiteit. Er is dan ook een grote mate van werkvrijheid, waarvoor vaak deskundigheid in kunst en wetenschap vereist is. Het is dan ook niet zo gek dat veel banen in het groen een evenwichtig werkbestaan bieden waarbij je verschillende taken naar eigen wens kunt inrichten.  

2. Doelgerichtheid

Hovenierswerk heeft een reële impact op levens en je kunt direct genieten van de resultaten! Er is dan ook geen groter gevoel van voldoening dan te weten dat het werk dat je doet een waardevolle impact heeft. Sterker nog, werken in het groen is essentieel voor het dagelijks leven, want onze eigen tuin of publiekelijk park is essentieel voor onze vrije tijd. Kortom, jouw bijdrage aan het tuinieren komt rechtstreeks ten goede aan de wereld waarin je leeft!

3. Het is een werk van liefde 

Als je als hovenier werkt, zul je waarschijnlijk verliefd worden op planten, bomen en een groene omgeving. En als je doet waar je van houdt, hoef je nooit een dag in je leven te werken! Hoveniers die met plezier in het groen werken hebben de uitstekende mogelijkheid om hun dagen door te brengen met veel vreugde, ondanks de zware klussen die hen soms te wachten staan. Het is namelijk de band met de natuur en de ontspanning die planten in het drukke leven brengen waardoor het hovenierswerk zoveel voldoening met zich meebrengt.

4. Het gevoel deel uit te maken van iets groters

Werken in het groen, in zijn vele vormen, is een van de oudste disciplines die we kennen. Door met planten en groen te werken, kunnen we een traditie voortzetten en naar een betere toekomst streven. Het beheren van een plantenverzameling of het voorzien van planten voor een groene omgeving waar we allemaal van kunnen genieten, betekent in de voetsporen treden van degenen die je zijn voorgegaan, terwijl je ook nieuwe dingen leert en je eigen draai aan dingen geeft!

Lees ook:  Meer tijd voor je hobby’s, huis en tuin

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings