Steeds meer mensen kiezen voor een verbouwing

12/10/2021
332
online verfwinkel

Huiseigenaren blijven vaak in hun woning zitten door de krappe woningmarkt. Met een verbouwing proberen ze hun woonwensen te realiseren. Verbouwen is vooral populair onder veertigers. Maar waarom wordt er opeens zo veel verbouwd?

Reden populariteit

Door de coronacrisis konden we met zijn allen veel minder geld uitgeven. Veel Nederlanders hielden meer inkomen over en hebben daardoor meer te besteden. Doordat de huizenprijzen op dit moment zo ontzettend hoog zijn, is het erg interessant om je eigen huis te verbouwen. Een dakkapel voor wat extra ruimte boven of een aanbouw in de tuin, is voor veel mensen steeds aantrekkelijker. De helft van de Nederlanders heeft plannen om te verbouwen.

Volle agenda

Aannemers hebben het erg druk op dit moment. Hierdoor ontstaan wachtlijsten en moeten mensen wachten met het uitvoeren van hun plannen. Wanneer je van plan bent om in de toekomst te gaan verbouwen is het slim om je alvast te oriënteren. Kijk of je via familie of vrienden aan een aannemer kan vinden die jouw verbouwingswensen kan vervullen.

Lening voor de verbouwing

Heb je zelf niet genoeg geld om een woning te verbouwen of te verduurzamen? Via de Vereniging Eigen Huis kun je nu speciaal voor het verbouwen of het verduurzamen van je huis een lening afsluiten van minimaal 2500 euro. Wanneer je van plan bent om meer te lenen dan 15.000 euro is een (tweede) hypotheek afsluiten voordeliger.

Een persoonlijke lening heeft verschillende voordelen. De lening heeft vaak een kortere looptijd dan een hypotheek. Daarnaast blijven de rente en de maandlast gelijk. Je hoeft geen eenmalige kosten te betalen bij een persoonlijke lening. Verder mag je de rente onder voorwaarden fiscaal aftrekken.

Het wordt steeds belangrijker om je woning te laten taxeren. Door je woning te laten taxeren kun je vaak voordelig wat extra’s lenen. Een verbouwing heeft meerwaarde voor je huis.

Steeds vaker verven

Sommige mensen moeten niks van verbouwen hebben, anderen vinden het leuk om te doen. Wanneer je geen zin en behoefte hebt in een verbouwing, kun je je woning alsnog veranderen. Tegenwoordig kiezen veel mensen voor een andere interieurstijl en verven ze de muren in een andere kleur.

De kleur van je muren heeft invloed op de uitstraling van je woning. Wanneer je de muren in een lichte kleur verft, zal het huis ook lichter lijken. De verf kun je halen bij een online verfwinkel. Bij de online verfwinkel kun je heel veel verschillende kleuren en merken verf krijgen. Weet je niet welke kleur verf het beste past bij jouw interieur? Dan kun je altijd langs de verfspecialist.

Een compressor is een handige en snelle manier waarmee bedrijven verfspuiten. Meer lezen over het gebruik van dit hulpmiddel? Klik hier!

Lees ook:  Interieur trends voor 2022

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings