Steeds meer afval gescheiden in Nederland

20/01/2021
210
van leeuwen containers

Voor iedereen die het milieu een warm hart toe draagt is er goed nieuws. Het is namelijk zo dat er in ons land steeds meer afval wordt ingezameld dat keurig netjes gescheiden is. Waar het percentage gescheiden afval een decennium geleden nog niet eens op 50% lag, is dit tegenwoordig al behoorlijk gestegen naar zo’n 60%. Dit melde betrouwbare bronnen die werkzaam zijn voor het CBS. Dit zijn getallen waar wij met het hele land trots op mogen zijn. Hoewel we nog niet zijn waar we willen zijn met dit percentage gaan we zeker de goede richting op.

Lees hier ook onze blog over bedrijfsafvalcontainers en waarom ze zo nodig zijn.

Onderzoek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek is dus op onderzoek uit gegaan, en uit dat onderzoeken kwamen nog meer interessante cijfers en gegevens naar boven. Het is ook zo dat wij Nederlanders in het algemeen steeds minder rotzooi weggooien. Of dit komt doordat we met zijn alle bewuster zijn geworden van het belang van gescheiden afval of door een andere reden is nog onduidelijk. Iets meer dan 3 jaar geleden werd er nog 500 kilogram aan afval per persoon opgehaald, dat is aanzienlijk minder dan 10 jaar terug, toen dit nog ongeveer 580 kilogram was. Een ander feit is dat mensen die woonachtig zijn in boerderijen en op het platteland aanzienlijk meer gescheiden afval aanleveren dan mensen die in dorpen of steden wonen. Bij die laatstgenoemde wordt slechts 30% procent van al het afval gescheiden opgehaald, terwijl dit op het platteland een stuk meer gebeurd. Daar wordt meer dan 71% van het afval gescheiden.

Oproep

Niemand kan er om heen dat het milieu iets is dat belangrijk is en waarvoor we samen moeten strijden. Om onze planeet zo lang mogelijk bewoonbaar te houden is het in de toekomst belangrijk ons afval te blijven scheiden en de cijfers, die er al heel goed uit zien, nog te verbeteren. Twijfel jij aan jezelf en of jij afval wel goed genoeg scheidt? Huur dan een container bij bijvoorbeeld van leeuwen containers. Zij hebben al jaren ervaring in deze sector. Bovendien is elk soort container verkrijgbaar bij van leeuwen containers.

Lees ook:  Benzineprijs extreem hoog

Recent

Transport is toegankelijker dan ooit

Met deze tips houd je de vacht van je kat gezond

Nederlanders maken zich zorgen over klimaatverandering

Hoe kan het dat er steeds minder rijscholen zijn?

Ontdek de beste volgorde bij schoonmaken!

© Nieuwsbeest - 2023
Made with
Web Wings