Steeds meer mensen kiezen voor een woning in het platteland

26/10/2020
386
boerderij kopen

Wonen op het land wordt steeds aantrekkelijker voor de reguliere Nederlander. Volgens tientallen makelaars willen meer en meer stedelingen naar het platteland verhuizen. De coronacrisis is hier een grote factor in.

Op huizenwebsite Funda is een peiling gedaan onder ruim 1100 gebruikers waarvan twaalf procent aangaf dat ze overwegen om naar het platteland te verhuizen dankzij de corona crisis. Daarbovenop komen 5 procent die aangaf dat als de situatie over een jaar niet veranderd is dat ze uit de stad willen vertrekken.

Landelijk wonen steeds populairder

Makelaars geven aan dat het een gekkenhuis is geworden, steeds meer mensen uit vooral de randstad willen hun woning inruilen voor een woning in het platteland. Een van de doorslaggevende factoren is dat mensen merken dat ze vanuit overal uit huis kunnen werken en er eigenlijk geen reden meer is om in de binnenstad te wonen. Volgens makelaars was dit al een groeiende trend voor de corona crisis du nu versneld is. Makelaars denken dat dit ook na de corona crisis zo zal blijven.

In een dorp wonden wordt steeds vaker een aantrekkelijker en betaalbaarder alternatief. Voor dezelfde prijs als een klein huis in de randstad kun je zo een boerderij kopen. Het gevoel van ruimte dat wonen in het land geeft is moeilijk te vinden in de stad. De ruimte raakt op in de steden en de nieuwe woningen die er bij komen zijn steeds dichter op elkaar.

Voordelen van landelijk wonen

Wonen in een dorp brengt veel voordelen bij zich. Zo is het bijvoorbeeld veel veiliger dan in een stad. Met minder inbraken en algemene criminaliteit. Daarbovenop kost het een hoop minder om een huis in het platteland te kopen dan in de randstad. Bovendien merkt iedereen dat vanuit thuiswerken vanuit overal kan en je niet dicht bij je werkplek moet wonen. Voor veel mensen was dit de laatste druppel die zij nodig hadden om er voor te kiezen naar het platteland te verhuizen. Ook is er veel meer ruimte wat voor families met huisdieren of kinderen ideaal is.

Lees ook:  SEA uitbesteden of liever niet?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings