Terrassen en winkels lijken weer open te gaan

20/04/2021
248
falafel recept

We zijn er ondertussen al een beetje aan gewend geraakt, de terrassen en winkels die nu al geruime tijd pot dicht zitten. Voor winkels was het alleen zo dat je op afspraak naar binnen mocht of dat je kon langskomen om iets op te halen dat je had besteld. En dan is er ook nog de avondklok waarmee wel al sinds januari mee kampen. Al met al vrij strenge maatregelen waar we ons met zijn alle aan moeten houden.

Gelukkig is er hoop. Het kabinet heeft op de persconferentie van afgelopen dinsdag bevestigd dat de terrassen en winkels weer beperkt open kunnen. Dit zou mogen vanaf 28 april. Wat houden deze beperkingen in voor het terras? Ten eerste is het verboden om met meer dan 2 mensen aan een tafel te zitten. Ook is er een maximum aantal gasten per terras vastgesteld, namelijk 50. Het is ook niet de bedoeling dat de terrassen tot laat in de avond open mogen blijven. Er is bepaald dat alle terrassen in het hele land om 18:00 te moeten sluiten.

Wat betreft de restaurants, die zullen nog even geduld moeten hebben. Ondertussen zul je zelf ook wat creatiever zijn geworden in de keuken en kun je dat ene falafel recept van vorige week nog eens gebruiken.

 

De winkels en scholen

De retail en overige winkels hebben ook lang moeten wachten. Al deze tijd hebben ze hun deuren voor het grootste deel gesloten moeten houden, maar daar komt nu verandering in. Men mag weer winkels bezoeken zonder dat daar een afspraak voor nodig is. Wel mag er maar maximaal één persoon per 25m2 aanwezig zijn. Er is verder ook goed nieuws voor de studenten. Studenten die les krijgen op het hbo of de universiteit mogen binnenkort tenminste 1 dag in de week weer fysiek naar hun school toe.

 

Avondklok opgeheft

Dan zijn we aangekomen bij misschien wel de grootste versoepelingen, het opheffen van de avondklok die al sinds februari dit jaar geldt. Het kabinet heeft besloten dat deze per 28 april niet meer van toepassing zal zijn.

Lees ook:  Wie is Bas van ‘t Wout?

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings