De trends en ontwikkelingen in de ICT-infrastructuur

18/05/2023
134
ict-infrastructuur

De ICT-infrastructuur vormt de ruggengraat van moderne organisaties, zelfs als technologie geen integraal onderdeel is van hun kernactiviteiten. Tegenwoordig is IT een nutsvoorziening, een drijvende kracht voor innovatie en een strategisch kapitaal. Een belangrijk kenmerk van moderne informatietechnologie is dat deze nooit statisch is, wat ook gevolgen heeft voor uw infrastructuur. Laten we eens kijken naar de belangrijkste trends op het gebied van infrastructuur en hoe de toekomst van de ICT-infrastructuur eruit zou kunnen zien.

Remote wordt de standaard

Werken op afstand wordt steeds gebruikelijker, aangezien hybride werkmodellen blijvend zijn geworden. Tegelijkertijd gebruiken zowel medewerkers als klanten steeds vaker mobiele apparaten en is er een groeiende behoefte aan real-time data. De toekomstige ICT-infrastructuur zorgt ervoor dat gegevens snel op de gewenste locaties worden geleverd en gemakkelijk kunnen worden verplaatst tussen verschillende cloudomgevingen. Het multicloud-model, dat het beste van meerdere publieke en private cloudomgevingen combineert, wordt het model van de toekomst.

Klik hier voor onze blog over werken in de data en analyse branche.

Meer snelheid

Aangezien applicatielandschappen groter en complexer worden, netwerken steeds meer IoT-apparaten ondersteunen en databergen blijven groeien, blijft er behoefte aan snellere verbindingen. Denk bijvoorbeeld aan hollow fiber, een technologie waaraan momenteel hard wordt gewerkt. Door vezels nog beter te verlichten, wordt het in de toekomst mogelijk om in een fractie van een seconde meerdere weken aan HD-videobeelden van Amsterdam naar Barcelona te verzenden.

Groeiende waarde van applicaties voor bedrijven

We zien al dat de applicatielandschappen van de meeste bedrijven gestaag groeien. De infrastructuur van de toekomst maakt het mogelijk om snel klantgerichte applicaties te ontwikkelen die bestaan uit een gevarieerde mix van verschillende softwarecomponenten. API's spelen een belangrijke rol binnen de ICT-infrastructuur door applicaties en systemen met elkaar te verbinden. 24x7.nl kan hierbij erg helpen.

Zelflerende netwerken

Kunstmatige intelligentie (AI) en IoT-apparaten die gegevens genereren, spelen een steeds belangrijkere rol binnen de ICT-infrastructuur. Netwerken worden steeds meer zelflerend, waardoor bijvoorbeeld de bandbreedte zich automatisch aanpast aan de aard en het type gegevens dat verzonden moet worden.

Beveiliging wordt steeds belangrijker

Door de groei van het aantal endpoints (waardoor het aanvalsoppervlak toeneemt) en de professionalisering van cybercriminaliteit krijgt beveiliging een steeds prominentere rol binnen de ICT-infrastructuur. Denk bijvoorbeeld aan oplossingen zoals secure SD-WAN, realtime-detectietools of slimme netwerksegmentatie. 24x7 ICT beheer helpt om deze overstap zo makkelijk mogelijk te maken.

Flexibele IT’ers

De ICT-infraspecialist van de toekomst heeft een flexibele set aan vaardigheden en is niet beperkt tot één specialisme. Deze dynamische aanpak maakt het mogelijk om medewerkers te rouleren zonder de kwaliteit van de ICT-infrastructuur te beïnvloeden. Een breder begrip en een betere kennis van de volledige ICT-portfolio versterken de collectieve intelligentie van een organisatie. Ook bereiden medewerkers en teams zich beter voor op de veelzijdige en wendbare aard van de toekomstige ICT-infrastructuur.

Kortom

De ICT-infrastructuur evolueert voortdurend en speelt een cruciale rol in moderne organisaties. De toekomst van de ICT-infrastructuur wordt gekenmerkt door remote werken als standaard, snellere verbindingen, groeiende waarde van applicaties, zelflerende netwerken en toenemende focus op beveiliging. Flexibiliteit wordt essentieel, zowel in termen van technologie als vaardigheden van IT-professionals.

Lees ook:  De elektrische auto in 2021

Het multicloud-model zal de norm worden, waardoor data snel en gemakkelijk tussen cloudomgevingen kan worden verplaatst. Beveiligingstechnologieën zullen zich verder ontwikkelen om te voldoen aan de groeiende cyberdreigingen. Een holistische kennis van de ICT-portfolio zal essentieel zijn om organisaties voor te bereiden op een wendbare en veelzijdige toekomstige ICT-infrastructuur.

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings