Trouwjurkentrends van 2024

18/06/2024
59
trouwjurk

Trouwen is een van de bijzonderste momenten in je leven. Het aantal huwelijken ligt wel wat lager als eerst. Natuurlijk hoort bij een huwelijk de perfecte jurk. Ga je binnenkort trouwen en heb je moeite met het kiezen van een trouwlocatie? Ga dan voor een kasteel in Limburg.  Elk jaar zijn er nieuwe trends en ontwikkelingen op het gebied bruidsmode. Lees hieronder de trouwjurkentrends van 2024.

trouwjurk

Fladdermouwen

Voor 2024 zijn fladdermouwen een opvallende trend in trouwjurken. Deze zachte wapperende mouwen voegen een vluchtje lichtheid en beweging toe aan de traditionele silhouetten. Fladdermouwen passen perfect bij verschillende bruidslooks en zorgen voor een prachtig visueel effect tijdens de ceremonie op de dansvloer.

Transparantie

Voor bruiden die een vleugje mysterie willen toevoegen aan hun jurk, is transparantie dé trend voor jou. Deze stijl omarmt het gebruik van delicate stoffen zoals gaas en tule die een suggestie van de huid onthullen. Ze geven een elegante en een verfijnde uitstraling.

Parels

Ook zijn parels erg in. Eerst werden ze voornamelijk verwerkt in sluiers of in haar stukjes. Nu worden ze ook in de trouwjurk verwerkt. De rug van de bruid kan hiermee meer bijzonder worden gemaakt. Het toevoegen van parels geeft een timeless look.

trouwjurk met bloemen

Bloemen applicaties

Bloemendetails geven extra textuur en dimensie aan de jurk. Ze worden verwekt als subtiele bloemversieringen en bloemborduursels. Je kunt het natuurlijke rustig houden door enkel bloemen bijvoorbeeld op je taille te laten plaatsen of juist een uitbundige bloemenrank die de hele jurk omarmt. Bloemenapplicaties geven de bruid een speelse look.

Kleurrijke trouwjurken

Als je jezelf niet in het wit ziet trouwen kun je natuurlijk ook gaan voor een kleurrijke trouwjurk. Het aanbod hiervan wordt alleen maar groter. Zo kun je gaan van lichtroze tot donkerblauw.  Het wit is niet meer de norm.

Strikken

Strikken zie je ook steeds meer op trouwjurken. Heel Pinterest staat er mee vol. Voor vrouwen die op zoek zijn naar een charmante en speelse toevoeging aan hun trouwjurk, zijn de strikken de trend van 2024. Deze extra toevoeging geven een stukje romantiek aan elk ontwerp. Dit kan subtiel en opvallend.

Tweedelige jurk

Tegenwoordig is een kanten crop top met een mooie rok of een satijnen topje ook steeds meer te zien tijdens bruiloften. De two piece is populairder dan ooit!. Deze trend komt uit de zero’s, maar is inmiddels weer helemaal terug.

Strakke silhouetten

Deze soort trouwjurk perfect om de vrouwelijke vormen op een elegante manier naar voren te laten komen. . Dit wordt gedaan door strakke lijnen die een moderne flair toevoegen aan elke look. Met deze stijl straal je zelfverzekerdheid uit op je bruiloft.

Statement mouwen, sluiers en andere delen

Trouwjurken met volumineuze mouwen zijn in 2024 weer helemaal in. Er wordt veel gebruik gemaakt van en pofmouw en mouwen die wijd uitlopen vanaf de schouder en stakker worden bij de pols. Deze geven een extra ‘’ dramatisch’’ tintje aan de jurk. In 2024 zijn ook extra versierde sluiers in.

Lees ook:  Verbod op gokreclame: wanneer treedt het in en wat betekent het?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings