Waarom dragen mensen sieraden?

09/12/2022
252
sieraden

Al van oudsher houdt de mens ervan zich te versieren. Eerst met klei, natuurlijke kleurstoffen. Later met botjes, steentjes en schelpen en nog later met metalen. De geschiedenis van de sieraden gaat dan ook eeuwenlang terug. Door de welvaart zijn we er inmiddels zo aan gewend, dat we niet meer zonder kunnen. Daarbij zijn er allerlei verschillende soorten die je tegenkomt. Maar waarom zijn sieraden zo populair geworden? En welke sieraden zijn nu in trek?
Redenen

Antropologie van sieraden en de mens

De reden voor het feit dat we ons graag mooi maken en versieren, ligt waarschijnlijk in onze natuur. Om de beste partners te trekken, maakten we ons zo mooi mogelijk. En dat doen we eigenlijk nog steeds. Daarnaast heeft het ook te maken in het uiten van onze persoonlijkheid, het vestigen van onze identiteit. Nu sieraden voor iedereen bereikbaar en betaalbaar zijn, hoort het gewoon bij onze dagelijkse outfit. De sieraden van merken als Valmano vormen een goede manier om je persoonlijke stijl uit te drukken en je outfit te boosten. Of je nu kiest voor subtiele stukjes, grote statement sieraden of iets er tussenin; het draagt bij aan je eigen unieke look en aan status. De mens kiest altijd voor hetgeen dat in zijn ogen statusverhogend is.
De soorten sieraden die in trek zijn:

Horloges

Horloges staan met stip op nummer 1. Dit geldt zowel voor mannen als vrouwen. Een horloge is niet alleen maar een praktische accessoire, maar ook een statement. Het staat voor daadkracht en punctualiteit. Er zijn vele verschillende opties verkrijgbaar, waardoor er altijd iets is dat bij jouw smaak past. Zo kun je kiezen voor een klassiek uurwerk, wat je outfit tijdloos maakt of een modern klokje voor een trendy outfit.

Ringen

Op nummer 2 staan de ringen. Deze sieraden zijn vaak een liefdesverklaring en laten zien of iemand getrouwd is of verloofd. Hoe duurder de ring, hoe groter de liefde….

Piercings

De meest trendy versiering van het moment is waarschijnlijk de piercing. In de oorschelp, lip, tong, neus, wenkbrauw, navel of op andere plekken…. Overal waar we in kunnen prikken, bevestigen we een klein ringetje, steentje of ander versierseltje.

Oorbellen

Oorbellen zijn eigenlijk de klassieke piercing. Tegenwoordig zijn ze ook bij mannen helemaal ingeburgerd. Je hebt de keuze uit veel verschillende soorten. Veel mensen kiezen voor grotere oorbellen in kleuren als platinum of goud. Je kunt echter ook voor een meer subtiele optie gaan, zoals mini studs of stervormige oorbellen. Tevens is het normaler geworden om oorbellen maar in 1 oor te dragen.


Halskettingen en armbanden

Als laatste zijn er ook vele verschillende soorten halskettingen en armbanden. Lang, kort, dik, dun, stijf of flexibel en van verschillende materialen en kleuren. Erg trendy zijn de armbanden en kettingen waar je charms bij kunt kopen of krijgen. Zo stel je een heel persoonlijk en dierbaar sieraad samen.

Al met al heb je in deze blog gezien waarom sieraden zo populair zijn geworden. Ook heb je geleerd welke sieraden nu in trek zijn. Daardoor ben jij je meer bewust van de verschillende accessoires die je kunt gebruiken om je persoonlijke stijl een boost te geven.

Lees ook:  Een professionele e-sporter worden

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings