Webshops grote winnaar tijdens coronacrisis

03/04/2021
263
fulfilment

Vanzelfsprekend hebben veel mensen én bedrijven last van de coronacrisis. Buiten dat mensen ernstig ziek kunnen worden is de horeca al een tijdje dicht, zitten de sportscholen op slot en was fysiek winkelen niet mogelijk. De nadruk ligt bij die laatste op fysiek, aangezien de online winkels de grote winnaar zijn van de coronacrisis. Webshops trekken in Nederland meer dan dubbel zoveel bezoekers als voor de crisis. Meer bezoekers gaat hand in hand met meer omzet, dus je kunt je wel voorstellen dat er veel webshopeigenaren met een big smile achter hun computer zitten.

Meer bezoekers is meer omzet

Er is wel weer aangekondigd dat de winkels vanaf eind april weer open zullen gaan voor winkelbezoeker zonder afspraak, maar wordt verwacht dat de webwinkels populair blijven. Mensen zouden zich bewust zijn geworden van de voordelen en zouden het zelfs al verkiezen boven het ouderwetse ‘naar de stad gaan’. Het bestellen online is namelijk binnen een aantal ogenblikken gebeurd. Je hoeft niet van de bank af te komen, je bezoekt zo de webshops van je favoriete merken en betaald eenvoudig en veilig. En dan heb je de hoeveelheid tijd dat het bespaart niet eens meegerekend.

Dit shopgemak is ook meteen zichtbaar in de bezoek- en omzetcijfers van Nederlandse webshops. Bijna 60% van alle webwinkels in ons land geeft aan bijna in bezoekers te zijn verdubbeld. Deze enorme stijging was al merkbaar vanaf de eerste golf in maart-april van vorig jaar.

Niet alleen de bezoekers gingen omhoog, maar logischerwijs ook de omzet. Dit kwam onder andere door de stijging in koopkracht. Omdat veel mensen in deze periode thuis zaten en nergens heen konden door de maatregelen hadden zij meer om uit te geven. De koopkracht per hoofd steeg met zo’n 1,7%. Het aantal online aankopen steeg met 52%.

Transportsector

Op dit feestje van de grote webshops werden ook veel fulfilmentcentra uitgenodigd. Veel van deze grote, landelijke webshops maken gebruik van fulfilment. De term fulfilment wilt zeggen dat zij hun logistiek uitbesteden aan een derde partij. Die sector heeft tijdens deze online-shopping spree ook niet stil hoeven zitten.

Lees ook:  Door corona worden er weer meer spelletjes gespeeld thuis

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings