Zo wordt schoonmaken een eitje

11/04/2023
171
schoonmaken

Is schoonmaken niet echt jouw ding en zie je er tegenop om na een lange dag werken nog de dweil uit de kast te pakken? Dat begrijpen wij volkomen. Helaas ontkom je er niet aan: je wilt tenslotte niet dat je huis één grote bende wordt. Om voortaan lekker ontspannen en hygiënisch door het leven te gaan, hebben we een paar handige tips voor je op een rijtje gezet.

Creëer een schoonmaakroutine en houd je er aan

De grootste reden waarom we doorgaans geen zin hebben om schoon te maken, is omdat we er gewoonweg geen tijd voor hebben. Althans, we willen er eigenlijk geen tijd voor maken. Juist daarom is het goed om je agenda er eens even bij te pakken en voor de komende week als het ware een heuse schoonmaakplanning te maken. Hoe je dat doet, is compleet aan jou. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om elke dag even een klusje te doen, zodat je aan het einde van de week ( als je er dus eigenlijk he-le-maal geen zin meer in hebt) alles in één keer moet doen. Vind je het juist even fijn om te knallen? Blokkeer dan enkele uurtjes zodat je het huis van de zolder tot de kelder kunt aanpakken.

Zet een muziekje op

Is schoonmaken saai? Misschien wel maar dat hoeft het niet te zijn. Je moet net als een schoonmaakbedrijf in Maastricht van alles een feestje maken, dus waarom niet ook als je moet stofzuigen of dweilen? Zet muziek op die je motiveert om het huis aan te pakken of maak samen met je partner, gezin of huisgenoten schoon, dat is net iets gezelliger dan in je eentje!

Ruim rommeltjes meteen op

Houd je rommel beperkt, want dat scheelt uiteindelijk veel werk. Het kan namelijk heel demotiverend zijn als je een hele stapel rommel moet wegwerken. Besteed daarom elke dag even een paar minuten aan opruimen, dingen sorteren en weggooien. Hierbij helpt het om vaste plekken te creëren waar je dingen bewaart.

Lees hier de beste volgorde om schoon te maken.

Geef jezelf een beloning

Omdat je schoonmaken waarschijnlijk niet leuk vindt, kan het je motiveren wanneer je jezelf aan het einde trakteert op iets leuks of lekkers. Je kunt het zo gek niet bedenken. Neem jezelf bijvoorbeeld voor om een paar nieuwe geurkaarsen te kopen die je lekker vindt, of haal je favoriete bloemen bij de bloemist. Natuurlijk kan het ook iets simpeler, bijvoorbeeld een stuk chocola en een aflevering van je favoriete serie. Nog meer tips voor ontspannen wonen? Lees dan deze blog.

Ben jij benieuwd naar de meest populaire soorten vloeren en hun onderhoud? Klik dan hier voor onze blog!

Lees ook:  Een gezonde levensstijl te behouden: Eten, sporten en stressvermindering

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings