2022 heeft een droge zomer

07/08/2022
343
kunstgras

Ben jij al gaan zwemmen deze zomer? Met deze hitte die we dit jaar weer gekregen hebben is het zeker fijn om wat afkoeling te zoeken in het frisse water. Buiten zwemmen is het natuurlijk ook heerlijk om te gaan picknicken of lekker te zonnen. Kijk dan wel uit dat je je niet verbrand, want dit jaar zal het sneller gaan dan normaal. Het blijkt namelijk dat de zon wederom ervoor zorgt dat 2022 een hele droge zomer zal krijgen.

kunstgras

5% droogste jaren

Je zal vast wel al gemerkt hebben dat het best een hete zomer is dit jaar. We hebben wel al veel neerslag gehad en wat onweer, maar niet echt meer dan normaal. 2022 is hard op weg om een extreem droog jaar te worden. De grootste aanjager van deze droogte is de zon, net zoals ze in 2020 ook al voor een extreme hitte zorgde. 2022 behoort nu al tot de 5% droogste jaren ooit. Door de zon is er weer een flink neerslagtekort, net zoals in 2020.

Verdamping

Misschien ben je al bekend met het broeikaseffect. Het broeikaseffect is het proces waarbij stralingen van warmte van een planetair oppervlak geabsorbeerd wordt. Dit wordt geabsorbeerd door atmosferische broeikasgassen en vervolgens worden deze uitgezonden in alle richtingen. Het effect houdt simpel gezegd de aarde op temperatuur, maar de aarde warmt op. Door dit versterkte broeikaseffect wordt het steeds warmer en warmer waardoor de verdamping van bijvoorbeeld gevallen regenwater flink toeneemt. Echt vermindering van zon verwachten we niet, het zal steeds zonniger worden.

kunstgras

Hoe jij je koel kunt houden

Airco’s en ventilatoren voor afkoeling, kunstgras ter uitdroging van natuurgras, ijsjes voor een koude versnapering, parasols voor de zon en die echte zomerse producten worden natuurlijk weer volop verkocht. Een ventilator kopen is dan ook een erg slim idee, deze helpen je koel in de zomer. Alleen soms werken de ventilatoren niet en moet je creatief zijn. Je zou wel met een ventilator je eigen airco kunnen maken, hiervoor moet je 2 koude flessen achter de ventilator hangen, zo heb je het effect van een airco. Probeer ook alles dicht te houden in huis, met name deuren en ramen. Als je echt even wilt luchten in huis is dit het beste om dit ’s avonds te doen, wanneer er minder warme lucht buiten is. Het zou best kunnen dat het dan nog steeds erg warm buiten is, dan is het aan te raden de ramen toch even dicht te houden. Als je de koude lucht van buiten naar binnen wilt drijven kun je dit doen door de ventilator te richten op een opening in de kamer, bijvoorbeeld door de deur naar de gang. Door de luchtdruk zal de koude lucht van buiten naar binnen waaien.

Lees ook:  Lipfillers, ze worden steeds populairder

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings