Minder echtscheidingen in Nederland in 2020

24/09/2021
324
scheiding regelen

Hoewel veel mensen dachten dat door de corona veel mensen een scheiding zouden nemen valt dit dus reuze mee. De scheidingen in Nederland lagen in 2020 namelijk lager dan in 2019. In 2020 hadden in totaal 28.305 minderjarige kinderen te maken gekregen met de scheiding van hun ouders. Dan is een flink getal maar het zijn er alsnog 1022 minder dan in 2019.

In 2020 zijn in totaal 28.965 getrouwde stellen gescheiden, en bij 15.557 van die scheidingen was minstens 1 minderjarige kind betrokken. In 2014 was er een flinke piek in de scheidingen maar die neemt ook al af sinds. Dit komt omdat stellen tegenwoordig sneller een geregistreerd partnerschap kiezen.

 

Verdubbeling van geregistreerde partnerschappen

In de afgelopen 5 jaar is het aantal geregistreerde partnerschappen flink verdubbeld. Steeds meer stellen kiezen ervoor hun partnerschap te registreren en trouwen niet meer snel. Vooral bij stellen rond de 30 is dit flink toegenomen. Want vroeger waren veel mensen al voor de 30 getrouwd.

De jongeren van tegenwoordig willen niet meer trouwen op een jonge leeftijd, ze willen namelijk eerst een langere tijd samen zijn en samen te wonen. En sommige jongeren kiezen er zelfs voor helemaal geen huwelijk aan te gaan.

Ook mensen die vaker voor de tweede keer een relatie aangaan kiezen voor een geregistreerd partnerschap omdat de wensen voor een tweede huwelijk er vaak niet zijn.

 

Online scheiding

Door de coronacrisis is online scheiden heel populair geworden. De meeste mensen kiezen  voor een advocaat die het scheidingsproces regelt, maar het gebeurd steeds meer online. Een scheiding regelen online is niet zo moeilijk. Je kan het zelf helemaal in de hand nemen en dat allemaal vanuit thuis. Je bespreekt alle zaken af die moeten worden afgesproken met je partner.

En door de coronacrisis zijn steeds meer mensen dit gaan doen. Want door corona zijn we online diensten meer gaan accepteren omdat het anders niet kon.

 

Kinderen en scheiding

Kinderen kunnen heftig reageren als de ouders gaan scheiden. Het is daarom belangrijk dat je goed op je kinderen let. Want uit vele onderzoeken blijkt dat scheiding van de ouders altijd effect zal hebben op de kinderen. Het kan verschillende angsten, onzekerheid en aanpassingsproblemen veroorzaken.

Een kind kan ook een vechtscheiding meemaken, dit is een moeizaam scheidingsproces waarbij ouders moeit hebben met de scheiding regelen. Een vechtscheiding kan voor een kind heel zwaar vallen vooral op een jonge leeftijd.

Ondanks dat je waarschijnlijk in de scheiding ook je ook helemaal niet goed voelt is het belangrijk dat je je kinderen aandacht geeft. Praat met je kinderen en laten hun hun gevoelens uiten. Het is belangrijk dat je kinderen verteld dat het niet hun schuld is, aangezien kinderen vaker een schuldgevoel kunnen krijgen.

Lees ook:  Rijscholen door heel Nederland

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings