Lipfillers, ze worden steeds populairder

13/07/2022
308
lipfillers

Tegenwoordig doet men er erg veel aan om zichzelf tot de “perfecte” versie te creëren. Doordat we foto’s op social media zien van influencers en beroemdheden krijgen we een bepaald beeld van hoe we er zogezegd uit zouden moeten zien. Er zijn veel operaties en ingrepen die men laat doen om er net zo uit te zien als die voorbeelden. Zo heb je bijvoorbeeld een van de meeste bekende ingrepen de lipfillers. Lipfillers zijn sinds 2015 erg populair zowel in Nederland als in andere landen. Lipfillers waren in 2015 een grote hit, en nu nog steeds zijn ze erg geliefd.

Geschiedenis

Lipfiller bestaan al veel langer dan 7 jaar, voor 2015 werden soortgelijke ingrepen ook al uitgevoerd. In de jaren 60 werden er diverse producten in de lippen geïnjecteerd zoals silicone, en de jaren 70 werd er collageen gebruikt dat uit koeien werd gehaald. Op de dag van vandaag bestaan de meeste lipfillers uit hyaluronzuur, een substantie die de mens al in zijn lichaam heeft zitten. Deze substantie zit dan ook in diverse verzorgingsproducten.

Kylie Jenner

We kennen haar allemaal wel, Kylie Jenner, de 24-jarige reality-star en influencer bekend door de realityshow ‘Keeping Up with the Kardashians’. Kylie Jenner heeft haar eigen cosmetica bedrijf genaamd Kylie Cosmetics met een debuut Kylie Skin. De jonge onderneemster staat bekend om de lipfillers. In 2015 heeft Kylie de ingreep laten doen, toen zij dit toegaf steeg de vraag naar lipfillers met maar liefst 70% binnen 24 uur! Kylie Jenner stond uiteindelijk bekend om haar mooie en volle lippen, maar in 2018 heeft ze haar lipfillers verwijderd. Door Kylie zijn de lipfillers wel nog steeds een van de meest populairste cosmetische ingrepen die er zijn.

De ingreep

Bij deze cosmetische ingreep wordt er een soort gel in de lippen gespoten met een naald. Het ligt er een beetje aan voor welk resultaat je wilt gaan, maar de gel staat meestal uit een soort hyaluronzuur. De gel die het meest voorkomt zijn:

  • Juvéderm Volbella XC voor de lijplijn meer te definiëren.
  • Juvéderm Ultra XC voor het effect te krijgen van een kussentje.
  • Restylane Silk voor een subtielere ingreep.
  • Restylane Restylane-L voor een groter volume te creëren.

Deze ingreep wordt uitgevoerd door een schoonheidskliniek. Het is dan ook van groot belang dat je van tevoren je verdiept in de desbetreffende kliniek. Je wilt natuurlijk wel naar een kliniek gaan die daadwerkelijk goed hun werk doen. De behandeling zelf duurt niet lang, meestal een half uur tot driekwartier. De lipfillers doen niet echt pijn, maar houdt wel in gedachte dat je een naald in je lippen geïnjecteerd krijgt, het ligt dus een beetje aan je pijngrens. Het kan in het begin een beetje ongemakkelijk aanvoelen, maar dit is alleen in het begin. De eerste momenten zullen je lippen dikker uitzien dan je wilt, maar de zwelling zakt ongeveer met 30%. Lipfillers zijn niet permanent, in de meeste gevallen kun je de resultaten nog zien tussen 3 tot een jaar. De behandeling is dus vaker opnieuw te doen.

Lees ook:  Alleen op vakantie?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings