2200 jonge populieren geplant langs de A2 bij Best

15/03/2021
326
rijles Best

De iconische bomen langs de snelweg bij de A2 bij Best zijn weer terug. Ze zijn wel een stukje kleiner dan eerder. Als je rijles Best hebt gehad dan ben je hier zeker langsgereden tijdens je rijlessen. Er zijn precies 2200 jonge boompjes geplant op de spraakmakende plek waar ze eerder gekapt werden. Een man uit Sint-Oedenrode van 51 jaar oud kweekte de nieuwe populieren: ‘Dit is echt een eerbetoon aan die prachtige boom.’ Vorige week woensdag werden een aantal boompjes symbolisch geplant door hem en een aantal schoolkinderen. Ze willen hard werken aan het verbeteren van het mooie landschap.

Bekende snelweg

Het stukje snelweg bij de A2 is al een decennia lang bekend vanwege de prachtige bomenrij die ernaast stond. Veel automobilisten zagen het als één van de mooiste stukken snelweg van Nederland. Helaas werden de bomen vanwege de veiligheid gekapt in 2019. De populieren waren toen 25 jaar oud. Het maakte bij veel mensen iets los, maar momenteel zijn ze dus weer terug. De kweker van de jonge populieren zegt dat zijn opa trots zal zijn op hem. Zijn opa is in 1939 al begonnen met het kweken van populieren. Zonder hem waren ze nooit zo ver gekomen. Zo is de cirkel met het snelwegproject A2 mooi rond voor het familiebedrijf.

Kost tijd

Momenteel staan er nog kleine populieren die ongeveer 10 jaar nodig hebben voordat ze volledig gegroeid zijn. Het is nu nog een kale boel, maar dit gaat de aankomende jaren veranderen. Populieren groeien wel tot een meter per jaar. Ze kunnen zo’n dertig jaar oud worden, dus volgende generaties kunnen genieten van het bosrijke gebied langs de A2. Nieuwe commerciële toepassingen gaan ervoor zorgen dat de populier behouden blijft in Brabant. Zo kan de populier bijvoorbeeld gebruikt worden voor het maken van meubels. Een populier moet namelijk vaker gesnoeid worden wat belangrijk is voor hun ontwikkeling. Zeker bij deze boom is het belangrijk omdat ze snel groeien. Het is belangrijk om de boom tijdens zijn rustperiode te snoeien, in december tot februari.

Lees ook:  Slaap je slechter bij een volle maan?

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

Web Wings groeit uit tot marktleider in online marketing

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings