3 dingen die je echt moet weten over sportweddenschappen

24/11/2022
246

We kunnen hier openen met de opmerking dat Nederlanders veel zijn gaan sportwedden na de legalisatie van het online gokken in ons land, maar we weten allemaal dat het iets anders zit. Er werd namelijk al ongelooflijk veel ingezet op sportwedstrijden voordat de eerste licenties verstrekt waren. Nu we legaal een inzet kunnen plaatsen op een sportwedstrijd via het internet, is de drempel wel veel lager geworden en zijn we vaker bij een bookmaker te vinden. Daarom is het interessant om eens te kijken naar de 3 dingen die je echt moet weten over sportweddenschappen en die lang niet iedereen kent.

De odds zijn niet overal hetzelfde

De odds die zo belangrijk zijn omdat zij bepalend zijn voor je mogelijke winst, zijn niet bij alle bookmakers hetzelfde. Dat klinkt waarschijnlijk ongeloofwaardig, omdat we weten dat alle partijen beschikking hebben over exact dezelfde informatie en de odds daarop baseren. De vork zit echter net even iets anders in de steel. Hoewel de bookmakers inderdaad dezelfde informatie hebben, bepalen zij zelf waar zij de meeste waarde aan hechten. Ook is het maar net de vraag of de bookmaker besluit om in te spelen op een bepaald gerucht, of juist wacht tot het bewezen of weerlegd wordt.

Dat kan grote verschillen veroorzaken in de odds bij de verschillende bookmakers. Het zal je dan ook niet verbazen dat de meeste mensen die vaak sportwedden bij meerdere bookmakers een account hebben en met regelmaat de odds vergelijken voordat zij ergens een inzet plaatsen. Wil jij ook een account bij verschillende bookmakers om dit te doen, kies dan uitsluitend voor websites met een licentie van de Kansspelautoriteit. Op die manier weet je zeker dat je legaal en veilig kunt spelen.

De bookmaker heeft het lang niet altijd bij het juiste eind

Als vervolg op het voorgaande: de bookmaker heeft het lang niet altijd goed. Bookmakers moeten constant bepalen waar zij wel op inspelen en wat zij links laten liggen. Dit wordt vaak gedaan door een algoritme overigens, want het is onmogelijk om alle sportblessures, nieuwsberichten en social media in de gaten te houden om te zien wat er gezegd of geschreven wordt over een bepaalde wedstrijd. Maar hoe helpt jou dat?

Wanneer je een bericht tegenkomt over een Ajax-speler, het veld van Feyenoord of de trainer van AZ en de bookmaker heeft dit (nog) niet verwerkt in de odd, dan kun je een voorsprong hebben op de bookmaker door je inzet op tijd te plaatsen. Toegegeven, dit betekent dat je er actief op moet zitten, tenzij je een van de vele websites in de gaten houdt die zich hier dagelijks bijzonder druk mee houden. Zelf kijken we regelmatig op voetbalgokken.nl

Je bepaalt zelf hoe moeilijk je de sportweddenschappen maakt

Net als bij veel andere dingen in het leven, bepaal je bij het sportwedden zelf hoe moeilijk je het jezelf maakt. Er zijn namelijk verschillende manieren om in te zetten op een wedstrijd, waarvan we er twee uit willen lichten:

  • Uitsluitend inzetten op een winnaar van de wedstrijd.
  • Een gecombineerde inzet plaatsen bij één wedstrijd of verspreid over verschillende wedstrijden.
Lees ook:  De leukste plekjes van Noordwijk

Kies je ervoor om alleen de winnaar aan te wijzen van bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd, dan houd je het simpel. Je weet direct hoeveel je kunt verdienen met een goede uitslag en de kans op winst is (bij gelijke odds) ongeveer 1 op 3 (winnaar 1, gelijkspel, winnaar 2). Dat betekent dat je een leuk bedrag kunt verdienen. Heel spectaculair wordt dit niet, tenzij je tegen een absolute favoriet inzet en hoopt op een stunt van de underdog. Het grote voordeel van spelen op deze manier is echter wel dat het overzichtelijk blijft eb bescheiden, aangezien je altijd met een lage inzet kunt spelen.

Ga je spelen met een gecombineerde inzet (bijvoorbeeld de winnaars van vijf verschillende wedstrijden of bij een voetbalwedstrijd naast de winnaar ook het aantal doelpunten, gele kaarten en eerste doelpuntmaker aangeven), dan verandert het beeld compleet. Allereerst ben je veel langer bezig met het voorbereiden en plaatsen van de inzet. De mogelijke winsten worden veel hoger, maar de waarschijnlijkheid neemt met elke extra inzet af.

Daarom wordt beginnende gokkers aangeraden om eerst de simpele manier te gebruiken, om vervolgens langzaam op te bouwen. Tenzij je het gewoon simpel wilt houden, want dat mag uiteraard ook gewoon!

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings