8 redenen waarom jij op Curaçao wilt werken

14/10/2021
361
werken op curacao

Witte stranden, azuurblauw water, tropische temperaturen, een cocktail onder de palmbomen: cliché, maar dit is Curaçao in een notendop. Curaçao is een paradijs en een populaire vakantiebestemming onder de Nederlanders. Misschien is wonen en werken op Curaçao iets voor jou? In deze blog gaan wij jou 10 redenen geven waarom ook jij op Curaçao kunt werken.

Het weer

De meeste mensen weten dat het op Curaçao erg warm kan zijn, en soms heel warm. En dat is wellicht een overheerlijke motivatie om naar de Caraïben te verhuizen. We houden natuurlijk allemaal van warm weer en worden vrolijk van het zonnetje in ons gezicht. Op Curaçao schijnt het in principe 7 dagen per week met ene gemiddelde temperatuur van 31,2 graden. Dat is overigens wel de temperatuur dat gemeten wordt. De gevoelstemperatuur ligt gemiddeld 4 á 5 graden hoger. In het begin is het acclimatiseren en moet je flink wennen aan de tropische temperaturen. Curaçao is een eiland en daardoor staat er gelukkig veel wind. Deze wind kan het heel aangenaam maken.

Feesten

Ja je leest het goed, feesten! Als je van feesten houdt, dan is Curaçao de perfecte bestemming voor jou. Na een warme en zwoele middag op het strand kun je een overheerlijk biertje drinken op één van de vele feesten op het eiland. Op Curaçao heb je namelijk elke week op dezelfde dag dezelfde feestjes. De vrij- en zondagen staan bekend om zijn feesten bij Wet & Wild, op de woensdag trekt het heel eiland richting Cabana Beach, en op zaterdag kan er gefeest worden bij Zanzibar. En daarmee zijn nog lang niet alle feesten benoemd.

Naast deze wekelijkse feesten is er ook het bekende maandelijkse feest, namelijk Full Moon op Kokomo Beach. En uiteraard worden er ook huisfeesten gegeven en komen er jaarlijks bekende artiesten. Denk aan Kensington, Guus Meeuwis, hardwell, Broederliefde en nog vele meer. Met gezellige happy hours, een koude Amstel Bright, het zacht zand aan je voeten en een prachtige zonsondergang kan je geluk niet meer op!

Altijd vakantie

Of je nu 3 maanden, 6 maanden of voor een jaar op Curaçao gaat werken en wonen: gevoelsmatig heb je altijd een soort vakantiegevoel.

Uit je comfortzone

De gedachten zijn heel mooi: strand, feestjes, werken, mensen ontmoeten, cocktails drinken en een levenservaring opdoen. Het zal in het begin toch wennen zijn, je loopt geheid tegen jezelf aan. Dat is natuurlijk niet erg en is natuurlijk onderdeel van wonen en werken in een ander land.

 • Je verlaat een omgeving met mensen die je liefhebt
 • Je gaat naar een ander (onbekend) land
 • Er zijn geen of weinig mensen die je kent waar je op terug kunt vallen
 • Het is een ander klimaat met andere gewoontes en een andere cultuur
 • Misschien ga je je familie of vrienden missen
 • Mogelijk ga je ook tegen financiële vraagstukken oplopen
 • Je moet daarnaast voor jezelf zorgen. Boodschappen doen, naar de kapper in een ander land, schoonmaken en jezelf eten maken

Wat het ook is; het is een onveilige en nieuwe wereld.

Leerprocessen

Als je verwacht dat op Curaçao wonen zonder slagen of stoten gaan, dan moeten wij je bij deze helaas teleurstellen. Je wordt gedwongen onbekende mensen aan te spreken, onbekende talen te spreken, initiatieven te nemen en de verantwoordelijkheden te pakken.

 • Je gaat steviger in je schoenen staan
 • Zelfvertrouwen
 • Je wordt volwassen
 • Ontmoet nieuwe mensen
 • Je gaat erachter komen wat je wel en niet wilt in het leven
 • En ook wat je wel en niet belangrijk vindt
Lees ook:  Kerstverlichting gaat korter aan

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings