Ajax vs Heerenveen: wat vinden Schöne en De Jong ervan?

03/03/2021
307
Ajax

Siem de Jong en Lasse Schöne speelden meer dan 550 duels voor Ajax. Er werden genoeg successen gevierd, kampioenschappen gewonnen en supportsharten veroverd. Ze zullen door velen nog altijd gekoppeld worden aan deze ploeg. De laatste tien jaar hebben ze bij club Ajax de meest iconische doelpunten gemaakt. Zo heeft De Jong op 15 mei 2011 twee keer een mooi doelpunt gemaakt in de laatste competitiewedstrijd van dat seizoen tegen FC Twente. De Amsterdammers veroverde hiermee de dertigste landstitel ten nadelen van de Tukkers. Ook Schöne zal in Amsterdam herinnerd worden. Hij raakte een vrije trap in het Champions League-duel met Real Madrid in 2019.

 

Ajax vs Heerenveen

Maar de Amsterdamse connectie is voorbij. Woensdagavond speelt het duo tegen Ajax, met sc Heerenveen. Ze spelen in de halve finale van de KNVB-beker. De journalisten vinden het meer bijzonder dat de oud Ajax-spelers moeten spelen tegen hun oude club. Maar De Jong en Schöne stonden de pers in het Abe Lenstra Stadion dinsdag nogal kalm te woord. Schöne geeft aan dat ze er alles aan doen om de wedstrijd te winnen, het doet hen geen pijn om tegen Ajax te spelen. Of dit ook echt gaat gebeuren is nog maar de vraag. De Jong erkent dat het een speciale wedstrijd wordt. De halve finale is volgens De Jong altijd een speciale wedstrijd, maar dat het tegen zijn oude ploeg is, vindt hij nog specialer. De Jong en Daley Blind hebben nog contact gehad over deze wedstrijd en dat het een mooi moment gaat worden.

 

Feyenoord

De Jong verliet Ajax in februari 2020 voor Amerika. Schöne heeft anderhalf jaar bij Genoa gespeeld, hij is toen naar Amsterdam teruggekeerd om zijn conditie op peil te houden. Ze weten beide dus hoe Erik Ten Hag te werk zal gaan in de aankomende wedstrijd. De afgelopen twee wedstrijden heeft Heerenveen gewonnen van Feyenoord, dit houdt De Jong in zijn achterhoofd voor de aanstaande wedstrijd tegen Ajax. Hier viel het de goede kant op voor Heerenveen, maar Ajax is gewoon een heel goede ploeg. Vanavond, 3 maart speelt Ajax tegen Heerenveen om 21:00.

Lees ook:  De invloed van inflatie op de koopwoningen in Nederland

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings