Alleen op vakantie?

03/06/2021
442

Heb jij tijdens de coronaperiode geen nieuwe partner weten te vinden en zijn al jouw vrienden/vriendinnen bezet? Maar wil je deze zomer toch eindelijk weer op vakantie? Ga dan lekker alleen op reis. Je kan helemaal alleen gaan en zien wie je tegemoet komt, maar je kan ook meedoen aan een georganiseerde single reis. Deze reizen nemen sterk toe in populariteit. Hoe gezellig is het wel niet om met een aantal verschillende vrijgezellen op reis te gaan door Europa? Wij geven hieronder wat tips voor jouw single reis.

Op zoek naar een bepaalde leeftijd?

De meeste singlereizen zijn mogelijk vanaf een bepaalde leeftijd, deze ligt meestal rond de 25 jaar. Bij sommige organisaties is het alleen mogelijk om mee te reizen vanaf de leeftijd van 40 of nog hoger. Dan hebben we het over seniorenreizen. Als je liever van tevoren wil weten welke leeftijden mee gaan met jouw single reis dan kan je dit bij sommige organisaties inzien. Zoals Sawadee.

Liever een internationale groep?

Wil je graag alleen op vakantie, maar wil je liever niet omringt worden met allemaal Nederlanders? Dat begrijpen wij. Er zijn meerdere reisorganisaties waarbij een grote groep internationale jongeren aan mee doen. Zoals Topdeck of Contiki. Dit zijn grote reisorganisaties die overal ter wereld naartoe reizen. Je hoeft alleen een vliegticket naar de bestemming te regelen waar de reis start en een ticket om weer naar huis te gaan vanaf de plek waar de reis eindigt. Voor de rest wordt alles voor je georganiseerd. Van overnachtingen tot uitstapjes. Er mogen alleen maar jongeren mee doen bij de reisorganisaties Topdeck en Contiki, maar hier zitten soms ook koppels tussen. Toch is het de moeite waard om de mooie reizen te bekijken die Topdeck en Contiki aanbieden.

Praktische tips

Reizen is sinds 2020 niet meer hetzelfde vanwege corona. Het is dus belangrijk om je vaccinatiepaspoort mee te nemen als je gevaccineerd bent voor corona. Als je als single alleen op vakantie gaat is het ook belangrijk om je familie en/of vrienden op de hoogte te houden van waar je naartoe gaat. Als je een rondreis maakt is het misschien handig om een soort van online dagboek te delen. Zo weten ze altijd waar je bent. Er is momenteel ook een boek te lezen over solo reizen. Deze is te vinden bij bol.com.

Lees ook:  op vakantie tijdens het corona tijdperk

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings