op vakantie tijdens het corona tijdperk

28/10/2020
435

Met Corona overal is de vraag of we wel nog veilig op vakantie kunnen, met grote delen van de wereld met een oranje reisadvies blijft er weinig keuze over. Toch wil je niet de hele zomer binnen zitten, maar wat zijn de alternatieven?

Op vakantie in eigen land

Binnen Nederland valt er genoeg te verkennen, meestal kun je binnen je eigen regio wel iets bedenken waar je altijd al eens naartoe wou gaan maar nooit de tijd voor hebt gemaakt. Een Rijschool in Valkenburg geeft aan dat het nog nooit zo rustig is geweest op de wegen rondom de populaire toeristen bestemming. Kijk vooral even op de website of bel even om te kijken wat voor extra regels er zijn. Zo kun je voorbereid en veilig naar je dagje uit

Veel bestemmingen binnen Nederland bieden juist nu goedkopere tarieven dan voorheen. Dus als het ooit tijd was om je eigen land te verkennen dan is het nu wel.

Op vakantie in het buitenland

Het is nog wel mogelijk om op vakantie te gaan in het buitenland, maar doe dat niet onvoorbereid. De overheid heeft een Reisapp gemaakt, zodat je ook tijdens je reis actueel reisadvies kunt ontvangen.  Zo kun je als je met de auto onderweg bent bepaalde gebieden vermijden, op deze manier is het mogelijk om oranje gebieden te vermijden. In het buitenland gelden dezelfde regels als thuis, vermijdt drukke plekken en zoek vooral rustigere gebieden op.

Vakantie naar het buitenland is wel nog mogelijk, maar kijk voordat je de auto in stapt naar het reisadvies. Kijk vooral ook naar de maatregelen van dat land. In Spanje is het bijvoorbeeld verplicht om overal een mondkapje te dragen, zelfs tijdens een wandeltocht. In andere landen moet je twee weken in thuisisolatie na aankomst. Je wilt niet onverwacht je hele vakantie binnen moeten besteden. Dus kijk het voor de zekerheid even na.

Toch niet op vakantie?

Heb je al een vakantie geboekt maar wil je toch niet op vakantie? Of sterker nog het bedrijf waarmee je je vakantie geboekt hebt zegt hem af, Wat zijn je rechten dan? Je krijgt meestal de keuze tussen je geld terug of een voucher. Wij raden aan om de voucher te kiezen want de reisbureaus hebben het erg moeilijk in deze tijd. Met een voucher kun je in de toekomst alsnog op vakantie en je steunt het bedrijf.

Lees ook:  Minder echtscheidingen in Nederland in 2020

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings