Beste betaalde banen in Nederland

22/11/2020
364
VOG aanvragen

Je hebt vroeger vaak gehoord dat school belangrijk is en dat het je toekomst gaat bepalen. Waarschijnlijk wou je hier destijds niks van weten. Had je besloten om toen goed op te letten, dan had je een van de volgende beroepen kunnen uitoefenen. En dit zijn niet zomaar beroepen, dit zijn namelijk de best betaalde Nederlandse banen van 2020!

VOG aanvragen

1. Apotheker

Je denkt er misschien niet meteen bij na, maar als jij een zelfstandig apotheker bent verdien je al gauw een goede hap. Hoewel het beroep de laatste jaren steeds verder af aan het zakken is in deze lijst wil dit nog niets zeggen. Nadat je jouw opleidingen farmacie hebt afgerond strijk je gemiddeld 80.000 euro per jaar op!

2. Advocaat

Al jaren een bekende en er wordt ook vaak naar verwezen als het gaat om goed betaalde banen: advocaat. Als je rechten hebt gestudeerd kun je daarna aan de slag en met een jaarsalaris van zo'n 85.000 tot 100.000 euro is dat geen straf. Let op: wil je advocaat worden, dan moet verleden in orde zijn. Ben jij nooit in aanraking gekomen met justitie, dan kun je een VOG aanvragen. Dit is een Verklaring Omtrent Gedrag en deze heb je nodig om bepaalde beroepen, waaronder advocaat, te mogen doen.

3. Notaris

Notaris is een echte house hold name als het gaan om beroepen die goed betalen. Je wordt echter niet zomaar even notaris. Ten eerste moet je het leuk vinden, en ten tweede moet je een zware vooropleidingen doen. Ben je notaris, dan fungeer je eigenlijk als een soort tussenpersoon. Advies geven is een van je voornaamste taken en hier wordt je dan ook vorstelijk voor betaald. Een gemiddeld jaarsalaris van 120.000 is zeker niet mis.

4. Gezagvoerder vliegtuig

Piloot worden is voor vele echt een jongensdroom. Een vliegtuig besturen, van land naar land reizen. Kortom, de wereld zien. Buiten dat het een spannend beroep is heb je ook erg veel verantwoordelijkheid want laten we eerlijk zijn, een ritje van 10 uur over de Atlantische Oceaan is ook niet iets wat je dagelijks doet. Gelukkig betaald deze spanning zich goed uit. Met een jaarsalaris van gemiddeld 150.000 euro zou ik ook wel een rondje vliegen!

Lees ook:  GP van Bahrein

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings