GP van Bahrein

27/11/2020
272
GP van Bahrein

Het formule 1 spektakel is aangekomen in Bahrein. Het circuit is dit weekend het strijdtoneel van de 15de race van dit alternatieve formule 1 seizoen als de GP van Bahrein. Na deze race volgen nog maar twee races en dan zit dit aparte F1 seizoen door corona er op.

Apart seizoen

Dit seizoen zijn er een 5 circuits aangedaan die nog nooit op de kalender stonden of pas na lange tijd weer erop stonden. Dit waren : het circuit van Mugello, het circuit in de Eiffel, het circuit in de Algarve, het circuit van Imola en natuurlijk de laatste race op het circuit van Istanbul Park. Al deze nieuwe circuits hebben gezorgd voor leuke, spannende en interessante races. Helaas keert geen enkel circuit terug op de kalender van volgend jaar. Dit heeft ermee te maken dat de lopende contractuele verplichtingen met de circuits die eigenlijk dit jaar aan de beurt zouden moeten zijn, voldaan moeten worden. Dus helaas zien we volgend jaar geen enkel nieuw circuit behalve dan de race in Saoedi Arabië.

Bahrein

Normaal gesproken staat de GP van Bahrein veel eerder in het seizoen op het programma. Corona heeft echter, roet in het eten gegooid. Toch wordt er dit jaar wel nog geracet in Bahrein. Twee keer zelfs. De eerste race dit weekend op de originele lay-out van het circuit. Volgende volgt dan een tweede race op de buitenste lay-out van circuit. Deze buitenste ring doet veel mensen denken aan de lay-out van een oval zoals die bekent zijn in de Indycar. Het is afwachten hoe deze race zich zal ontvouwen.

Deze week

Toch zal eerst de race van deze week nog verreden moeten worden. Het circuit in Bahrein staat bekent om zijn hoge snelheden. Iets waar Max Verstappen en zijn Red Bull meestal niet echt lekker gaan. Daarnaast heeft Ferrari dit jaar ook niet echt de topsnelheid die zij vorig jaar natuurlijk wel hadden. Dit heeft alles te maken het motorschandaal van Ferrari. Dan blijft alleen nog Mercedes als topteam over. Lewis Hamilton is Michael Schumacher twee weken geleden geëvenaard met 7 wereldtitels. Daarnaast Mercedes ook al constructeurskampioen geworden. Beide zijn dus niet meer in te halen. Daarmee lijkt het seizoen beslist. De kans is namelijk groot dat de race en het podium gedomineerd zal worden door Mercedes.

GP van Bahrein

Waarom het toch weer spannend is

De voorkant van het veld ligt daarmee dan ook al vast. Toch is er wel nog iets om naar uit te kijken. Dit is het gevecht om de 3de, 4de , 5de en 6de plaats van het kampioenschap. Het gat tussen de nummer 3 Racing Point en de nummer 6 Ferrari is maar 24 punten. Tussen deze twee teams bevinden zich McLaren en Renault. Het winnen van een plekje op de ranglijst kan betekenen dat een team meerder miljoenen extra kan binnen halen. Het is dus van groot belang om tijdens de laatste drie races alles uit de kast te trekken. Dus mocht de race aan de kop saai worden zoals de verwachting is, kijk dan eens naar het middenveld want dat wordt heel erg spannend.

Lees ook:  Randstedelingen trekken door corona uit naar een rustige plaats

De tijden

De tijden voor de GP van Bahrein zijn anders dan normaal. Dit heeft er natuurlijk mee te maken dat Bahrein in een andere tijdzone ligt.

De tijden zijn als volgt:

  • Vrije training 1 van 12:00 – 13:30 op de vrijdag
  • Vrije training 2 van 16:00 – 17:30 op de vrijdag
  • Vrije training 3 van 12:00 – 13:00 op de zaterdag
  • De kwalificatie start om 15:00 op de zaterdag
  • De race start om 15:10 op de Zondag

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings