Criminaliteit tijdens corona

14/10/2020
265
slotenmaker in maastricht

Het aantal incidenten dat bij de politie gemeld wordt is de afgelopen maanden sterk gedaald. Dankzij de coronamaatregelen komen er een hoop minder meldingen binnen van fietsendiefstal, zakkenrollers en woningbraak. Verder zijn er ook een stuk minder verkeersongevallen.

Iedereen zit thuis

Een van de redenen voor de daling in woninginbraken is het feit dat mensen minder vaak uit huis gaan. Een Slotenmaker in Maastricht geeft aan dat hij de laatste maanden nauwelijks heeft moeten uitrijden. Dankzij de coronamaatregelen zit iedereen thuis en vergeten mensen ook hun sleutels niet. Voor inbrekers maakt dit het erg moeilijk om een huis te vinden waar niemand thuis is. Inbrekers kiezen er vaak voor om een huis te beroven waar mensen langer weg zijn. Daarom lopen inbraken op tijdens de vakantie periode. Aangezien de inbrekers goed kunnen zien wanneer mensen op vakantie gaan.

De politie geeft wel aan dat overlast, onrust en spanningen binnen wijken oploopt. Het aantal druggerelateerde overlastmeldingen is gestegen met meer dan 100 per week. Ook loopt het aantal geluidsoverlast meldingen omhoog.

Internetcriminaliteit

Wat opmerkelijk is dat online misdrijven wel erg gestegen zijn. Zo is het aantal oplichters die in whatsapp via babbeltrucs mensen proberen op te lichten erg gestegen. Daarbovenop meldt Microsoft dat ernstigere internet misdrijven zoals ransomware aanvallen erg zijn gestegen dit jaar. Vermoedelijk ligt dit aan het feit dat over de hele wereld mensen thuis moeten zitten en hun reguliere baan kwijt zijn geraakt.

Internetcriminaliteit komt steeds vaker voor in de recente jaren. Echter het schijnt dat de corona crisis dit ernstig versneld heeft. Een veelvoorkomende methode zijn babbeltrucs via whatsapp. Hierbij worden vooral oudere mensen benaderd via whatsapp en doet de oplichter zich voor als een kleinkind. Hij geeft aan geld nodig te hebben en of je hem wellicht wat geld wilt overmaken.

Verkeersongevallen

Ook de verkeersongevallen zijn drastisch omlaag gegaan. Dit komt omdat er minder gereisd moet worden voor werk. Veel mensen werken nu van thuis dus het reguliere werkverkeer is nihil geworden.

slotenmaker in maastricht

Lees ook:  De groei van de fitnessbranche

Recent

Wat kun je met Internet of Things doen?

Waarom woonboulevards massaal worden bezocht op feestdagen

Wat zijn de verschillen tussen automaat- en schakelrijlessen?

Innovatie en uitdagingen in de elektronica-industrie

Zo werkt de industrie aan energiebesparing en bedrijfsveiligheid

┬ę Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings