De groei van de fitnessbranche

07/09/2021
345
beste pre workout

Al jaren blijkt uit verschillende studies dat wij mensen te weinig bewegen en daarmee onze gezondheid in de gevaar brengen. Maar in de afgelopen jaren is daar een verschil in gekomen door de groei van de fitnessbranche. Steeds meer mensen nemen namelijk een abonnement op de sportschool.

Dit aantal groeit sinds 2017 het hardst. Het aantal lidmaatschappen is verdubbeld sinds 2005. En nu in 2021 groeit het aantal nog steeds. Mensen kiezen sneller voor een sport die ze zelf kunnen plannen. Als je naar de sportschool gaat kun je namelijk zelf bepalen wanneer je gaat en wat je doet. Je kan persoonlijke doelen zetten om jezelf meer kracht te geven of af te vallen.

De reden dat de fitnessbranche is ook zo veel is gegroeid, is omdat we steeds meer alleen willen doen. Dus dat maakt sporten in een team wat minder aantrekkelijk. En natuurlijk kan je altijd met een vriend naar de sportschool maar de meeste gaan alleen zodat ze kunnen doen wat ze zelf willen.

beste pre workout

Fitnesstrends in 2021

Door de jaren heen is fitness wel erg veranderd en gebruiken we steeds meer tools voor een betere fitness ervaring.

Door de lockdown is de online fitness ook erg hard gegroeid. Het was er natuurlijk al veel eerder maar omdat we zo lang niet naar de sportschool konden zochten we voor alternatieven en dat was online. Een sportvereniging kan een app aanmaken en virtuele lessen op aanbieden voor hun klanten.

Dan hebben we de smartwatches die ook ontwikkeld zijn voor te sporten. Je kan je stappen per dag bij houden de calorieën die je verbrand en nog meer. Mensen die veel sporten en serieus doelen willen halen kunnen met een horloge dit goed bijhouden.

Ook het eten van proteïne bars en drinken van pre workout wordt steeds meer gedaan. Deze producten helpen je bij je fitnessdoelen sneller te bereiken. Een proteïne bar helpt jou met de bouw van spieren en herstellen ervan. En de beste pre workout helpt jou met meer energie te krijgen en focus te houden tijdens je training. Je kunt proteïne producten gewoon in de supermarkt kopen en de pre workout kopen krijg toch vooral online.

De fitnessbranche in de corona

Het afgelopen jaar hebben de sportscholen veel moeten lijden onder de coronamaatregelen. Sportscholen waren voor maanden dicht en toen gingen ze weer open en aan eind 2020 waren ze weer dicht.

In 2020 hebben ook veel mensen hun abonnement stop gezegd omdat ze er geen gebruik van konden maken. Hierdoor ging het niet zo goed met de sportscholen en moesten ze bezuinigen.

Maar toen in mei 2021 de sportscholen weer open gingen groeiden de leden enorm voor de verschillende sportscholen. En zo zie je maar dat de fitnessbranche een groeiende branche blijft ondanks de tegenslagen van dit jaar.

Lees ook:  Spotify Wrapped 2020

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings