De foodtrends van dit moment

19/08/2022
256
voedingsadvies Waddinxveen

In de corona tijd zijn we een tijdje niet naar restaurants kunnen gaan. Toen was het zelf koken of eten laten bezorgen. Op dit moment zijn er nog een paar dingen blijven hangen vanuit de corona periodes, bijvoorbeeld laten bezorgen van eten. Men gaat nu ook vaker naar restaurants om optimaal te kunnen genieten nu het weer kan. Zo zijn er ook een paar foodtrends ontstaan, die wij in deze blog op een rijtje hebben gezet. Dit zijn de foodtrends van dit moment!

Diverse culturen

Je zal vast wel eens gehoord hebben van Knorr wereldgerechten? Met deze pakjes kun je zelf makkelijk gerechten maken uit verschillende werelddelen. Deze smaken uit andere culturen zijn zeer populair geworden in Nederland. In restaurants vind je steeds vaker gerechten zoals couscous, kip madras, diverse spaghetti en ga zo maar door.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is nog steeds een erg belangrijk begrip. Het is van belang dat we op een duurzame wijze leven zodat we het milieu zo weinig mogelijk schaden. Ook voedsel kan op duurzame manieren bereid worden. Zo zijn er zelfs restaurants die duurzame gerechten serveren, hier staan ze dan ook bekend om.

Vegan

Velen eten tegenwoordig geen of weinig vlees en kiezen voor veganistische producten. Steeds meer mensen bekommeren zich om het welzijn van de dieren en hun rechten. Vegans, mensen die veganistisch eten, erkennen dat alle levende wezens zelfbeschikkingsrecht hebben en niet zonder reden hoeven te lijden en zelfs te sterven voor ons genot. Eén vegan maaltijd scheelt liters water, ongeveer 16 gram graan en is beter voor je gezondheid.

Sushi

Sushi restaurants hebben het erg goed deze tijd, sushi is namelijk hét gerecht van dit jaar. Men is dol op de in rijst gerolde rauwe vis met een sojasausje erbij. Sushi restaurants hebben meestal een all-you-can-eat concept waar meerdere keren eten besteld kan worden voor één vast prijs. Men kan dus zo veel sushi eten als hij maar wil, maar uiteindelijk mag je meestal wel maar 5 rondes aan sushi bestellen.

Voedingsadvies

Het komt dit jaar vaker voor dat mensen een voedingsconsultant benaderen om voedingsadvies te krijgen. Velen hebben wat ‘coronakilo’s’ ontvangen de laatste jaren waardoor ze weer graag wat willen afvallen. Voeding is namelijk zeer belangrijk in het afvalproces, met alleen sport kom je niet ver. Als je zelf moeite hebt met afvallen is voedingsadvies wel te overwegen. Misschien is voedingsadvies Waddinxveen wel iets voor jou? Met voedingsadvies Waddinxveen kun je samen een plan maken om op gezonde manier af te vallen of juist bij te komen.

Lees ook:  Extra’s om je huis te upgraden

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings