Duurzaamheid: het is nog steeds belangrijk!

18/08/2022
280
doucherek

Het is van groot belang dat men zo duurzaam mogelijk probeert te leven. Het is namelijk zo dat de wereld en het milieu elke dag een stukje achteruit gaat doordat de mens eigenlijk simpelweg gewoon leeft. Een tripje naar de supermarkt met de auto veroorzaakt al flink wat CO2 uitstoot wat dus schadelijk is voor het milieu. Even lekker lang onder de douche staan zorgt voor erg veel water verspilling. Zo kun je nog meerdere dingen opnoemen wat mensen helaas doen, zonder dat ze het doorhebben. Jij kunt je steentje bij dragen aan de natuur, je moet alleen even weten hoe, en in deze blog zullen we dat wat duidelijker maken.

Douchen

Eén van de grootste verspillingen is water. Als je lekker in een hete douche gaat staan, de zeep rustig van je doucherek pakt en je de tijd neemt om je te reinigen, zit je al snel op 10 minuten lang douchen. Het gemiddelde aan douchetijd is in Nederland 9 minuten, dit is 4 minuten langer dan het eigenlijk zou moeten zijn. 5 minuten is de ideale douchetijd, maar hier houden weinig mensen zich aan. Een gemiddeld huishouden dat altijd 5 minuten doucht bespaart op een jaarbasis meer dan 15.000 liter warm water en 60 m3 aan gas. Hoe geweldig zou het wel niet zijn als iedereen maar 5 minuten zou douchen?

doucherek

Reizen

De meeste mensen die gaan reizen gaan met het vliegtuig. Zoals je misschien wel al weet zijn vliegtuigen de meest schadelijke manier van vervoer voor het milieu. Een vliegtuig heeft al vrij snel een paar duizend liter kerosine mee aan boord. Per liter kerosine wordt bij een verbrandingsreactie ongeveer 2,5 kilogram aan CO2 gevormd, dat is erg veel. Een korte vliegreis veroorzaakt dus ook al snel veel vervuiling aan het milieu. Bij sommige vliegtuigmaatschappijen kun je compenseren, hier betaal je dan een paar tientjes extra die dan vervolgens worden gedoneerd aan verenigingen die opkomen voor het milieu.

doucherek

Duurzaam zijn tips

Het is van belang dat iedereen zijn steentje bij draagt aan het milieu, en op een duurzame wijze door het leven gaat. Met deze duurzaamheid tips kun je al een grote verandering creëren:

  • Neem een douchetimer, hierdoor zal je korter douchen dan normaal.
  • Vermijd elektriciteitsverspilling en laat lampen niet onnodig aanstaan.
  • Met reizen kun je beter de auto nemen of met het openbaar vervoer gaan.
  • Koop tweedehands of refurbished, zo hoeven er geen nieuwe grondstoffen gebruikt te worden.
  • Eet wat minder vlees en wat meer groenten.
  • Maak je huis duurzaam, dit kan namelijk ook leiden tot minder energiekosten.
Lees ook:  De voordelen van natuurinclusief bouwen voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners

Recent

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

Het beste bedrijfsuitje organiseren deze zomer

Terra Management Search: 25 jaar van excellente leiderschapsbemiddeling

Hoe is de Bitcoin halving verlopen?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings