De gezondheidsvoordelen van trampoline springen

11/02/2022
290
gezondheidsvoordelen van trampoline springen

Zijn er gezondheidsvoordelen van trampoline springen? Door corona is het steeds belangrijker geworden om thuis lekker te bewegen. De sportscholen gingen dicht en we zaten met iedereen thuis. Ook in de corona tijd heb je thuis lekker een borrelavondje en heb je wel eens een etentje. De coronakilo’s liggen dus op de loer. Het bewegen is daarom een steeds belangrijker onderdeel geworden in het dagelijks leven van mensen, ook thuis. Er zijn allerlei manieren om thuis te bewegen. Een van die manieren is trampoline springen. Het is bewezen dat trampoline springen gezond is. Wist je dat trampoline springen de impact op de wervelkolom en gewrichten met maar liefst 90% vermindert als dat vergeleken wordt met bijvoorbeeld hardlopen? Trampoline springen is dus een veilige en ook nog eens een leuke manier van trainen. Trampolines worden niet alleen gebruikt voor volwassenen. Je zou thuis ook trampolines voor kinderen kunnen gebruiken. Of gewoon lekker voor beiden. Het is immers zowel voor jou als voor je kind belangrijk om te blijven bewegen.

Versterkt spieren

Naast dat het trampoline springen goed is voor de gewrichten zorgt het trampoline springen ervoor dat je lichaam actief wordt. Trampoline springen stimuleert namelijk je energie en daarbij meteen al je lichaamsdelen. Wanneer je springt worden veel spiergroepen geactiveerd en getraind. De core- en rugspieren worden met name verstrekt door het trampoline springen. Ook op trampolines voor kinderen, wanneer je kinderen springen is dit het geval. Trampoline springen is dus voor iedereen goed.

Voordelen

Trampoline springen kent dus een aantal voordelen. Het trampoline springen zorgt voor een grotere spiermassa. Daarnaast versterkt het dus alle core- en rugspieren. Hierdoor verminderen rugklachten. Wist je dat trampoline springen ook de bekkenbodemspieren versterkt? Verder krijg je een verbeterde balans en coördinatie ervan en kun je bij vaker springen zelfs gewicht ermee verliezen. Het mooie is dat je dan ook meteen je energie kwijt kunt. Als laatste is het een voordeel dat de activatie van het lymfesysteem wordt bevorderd, waardoor het lymfestelsel beter in staat is om afvalstoffen uit het lichaam af te voeren.

Aanschaffen

Trampolines voor kinderen of een trampoline voor jezelf kun je gemakkelijk online aanschaffen tegenwoordig. Zo blijf je ook tijdens corona lekker in beweging. Je kunt bij het aanschaffen van trampolines kiezen uit drie soorten. Zo bestaan er opbouw trampolines, maar ook InGround tramponlines en FlatLevel trampolines. De eerste staat op poten en bevindt zich ongeveer een halve tot een hele meter boven de grond. De tweede is deels ingegraven. Toch komt deze trampoline nog twintig centimeter boven de grond uit. De laatste trampoline graaf je volledig in. Hierdoor wordt de trampoline echt een onderdeel van je tuin. Welke trampoline je ook kiest, met die coronakilo’s gaat het wel goed komen. Veel plezier met de trampoline.

Lees ook:  De top 5 meest vermogende sporters van Nederland

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings