De top 5 meest vermogende sporters van Nederland

24/11/2020
380
Max Verstappen

Veel mensen kijken vaak naar sporters maar weten dan niet precies hoeveel een voetballer bijvoorbeeld verdient. Daarnaast vinden mensen het altijd leuk om naar top 5 lijstjes te kijken.

Voor deze lijst baseren wij ons wederom op de lijst van de Quote.

Op plek 5 vinden we Virgel van Dijk (37 miljoen)

De 28-jarige verdediger uitkomend voor zowel Liverpool als het Nederlands elftal bekleed deze plek. Hij won twee jaar geleden met Liverpool natuurlijk de Champions League. Daarnaast speelde hij met het Nederlands elftal natuurlijk ook de finale van de Nations League tegen Portugal. Kortom, een speler die op alle Europese velden te vinden is. Dat alles voor een salaris van 11,5 miljoen euro per jaar. Het gerucht gaat wel dat zijn contract een upgrade naar 60 miljoen euro krijgt. Daarmee staat Van Dijk dus op plek 5 van de top 5 meest vermogende sporters van Nederland.

Op plek 4 vinden we Andrelton Simmons (53 miljoen)

Voor veel mensen een onbekende. Simmons is namelijk een Baseball-speler van de Los Angeles Angels. Voor veel Nederlanders dus onbekend. Toch zullen we iets verderop in de lijst nog twee baseball-spelers tegenkomen. Simmons is in Curacao geboren en tekende zes jaar geleden een contract bij Atlanta Braves. Dit zevenjarige contract leverde hem 58 miljoen euro op. Vervolgens vond er een ruildeal plaats tussen de Atlanta Braves en de Los Angeles Angels. Voor Simmons gold dat de voorwaarden uit zijn contract weerden overgenomen door zijn nieuwe werkgever.

Op plek drie vinden we wel een bekende sporter: Max Verstappen (65 miljoen)

De formule 1 coureur is woonachtig in Monaco maar kent vele fans in Nederland en België. Verstappen tekende in het begin van dit jaar een nieuwe driejarige deal waarmee hij dus tot en met 2023 bij Red Bull zit. Door de races in de punten te rijden, podiumplekken te pakken en races te winnen verdient Verstappen elk jaar een dikke bonus. Deze wordt dan opgeteld bij zijn salaris. Tot nu toe kwamen deze bonussen bovenop het standaard salaris van 20 miljoen euro. Volgens geruchten zou Verstappen inmiddels geen 20 maar 40 miljoen euro krijgen. Helaas is dit nog niet bevestigd en houden wij ons vast aan de oude getallen. Daarmee staat Verstappen dus op plek 3 van de top 5 meest vermogende sporters van Nederland.

Op plek 2 vinden we Kenley Jansen (93 miljoen)

Wederom weer een baseball-speler. De waarde van Jansen werd in 2016 geschat op zo’n 21 miljoen euro. Vervolgens tekende Jansen een nieuw contract bij de LA Dodgers. De waarde van dit contract wordt geschat op zo’n 80 miljoen dollar. Toen hij eind vorig jaar de mogelijkheid had om onder zijn contract uit te komen deed hij dit uiteraard niet. Voor dat bedrag zijn er niet veel mensen die het dan wel zouden opzeggen.

MLB

Op nummer 1 staat Xander Bogaerts (156 miljoen)

Weer een Baseball-speler. Net zoals de eerder genoemde baseball-spelers zullen veel mensen die speler ook niet kennen. Toch is Bogaerts de speler die by far het meest vermogende is van alle sporters. Maar hoe kan dat dan? Ten eerste gaat er heel erg veel geld om in Baseball. De wedstrijden worden namelijk over de hele wereld uitgezonden en dat trekt grote sponsoren aan. Ten tweede Bogaerts echt een goede speler. Zo heeft hij in 2019 een zevenjarige deal gesloten met de Bosten Red Sox. Het bedrag wat gemoeid is met deze deal is 132 miljoen dollar. Het grote voordeel van de competitie de MLB is dat alle salaris bedragen worden gegarandeerd. Hierdoor kan er zelfs een korte stop zijn en weet Bogaerts toch dat hij wordt betaald. Ten derde is de koers van de dollar ten opzichte van de euro verbeterd waardoor zijn vermogen dus meer waard is geworden in euro’s dit jaar.

Lees ook:  De vier meest actieve sporten om calorieën te verbranden

Recent

Het gevaar van schoonheidsidealen

Wat Trump en Biden ons leren

Wat zijn de veiligste bestemmingen in 2024?

De binnenkant van de autoruit bevroren? Dit is wat je moet doen!

Het vermogen van Sylvie Meis

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings