De leukste bezienswaardigheden in Parijs

02/09/2022
221
bezienswaardigheden Parijs

De charmante straatjes en de romantische sfeer. Hier staat Parijs bekend om. Deze geweldige stad is vanuit Nederland goed te bereiken en dus perfect voor een stedentrip. Het is geen vakantie bij huis, maar ook absoluut geen verre vakantie. Het maakt niet uit met wie je gaat, want er s echt genoeg te doen voor iedereen. Er zijn talloze mooie kerken en kathedralen, leuke parken en musea. Boek maar al gerust je vakantie terwijl wij je de leukste bezienswaardigheden in Parijs op een rij zetten.

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren kent iedereen natuurlijk wel en is daarom ook de bekendste van het rijtje. Het is niet gek dat dit de bekendste is, omdat het een ontzettend mooi bouwwerk is. Rondom de Eiffeltoren ligt een park waar je prachtige foto’s kunt maken. Ook kun je toren op gaan om van het prachtige uitzicht te genieten. Tenslotte licht de toren op met 20.000 lampen op sommige momenten. Dus als je in Parijs bent, moet je de Eiffeltoren zeker gezien hebben.

Het Louvre

In de lijst met de meest bezochte musea staat het Louvre toch echt wel bovenaan. Het museum bevindt zich midden in het Louvre paleis. Het is te herkennen aan de glazen piramide. Het museum heeft een uiteenlopende collectie aan kunst en antiquiteiten. Je kunst er van alles zien, denk hierbij aan Griekse standbeelden, Egyptische tombes en bekende schilderijen. Het pronkstuk van het museum is toch wel de bekende Mona Lisa van Leonardo da Vinci.

De Notre Dame

De prachtige kathedraal is te vinden op het eilandje Île de la Cité, in het centrum van Parijs. De kathedraal is helemaal gebouwd in de gotische bouwstijl. Er komen hier ook ontzettend veel mensen naartoe om te genieten van de indrukwekkende architectuur, de mooie glas en lood ramen en de bijzondere beelden. De waterspuwers zijn voorbeelden van de bijzondere beelden. Tenslotte kun je in de kathedraal drie relikwieën bewonderen. Men denkt dat deze van Jezus Christus zijn geweest.

Arc de Triomphe

Bij de Champs-Élysées kun je de Arc de Triomphe bewonderen. De boog is in opdracht van Napoleon gebouwd om zijn overwinningen te vereeuwigen en te eren. De boog is 50 meter hoog met erop prachtige beelden en reliëfs die de belangrijke gebeurtenissen in de Franse geschiedenis laten zien.

De Sacré Cœu

Deze basiliek is gebouwd om de slachtoffers van de Frans-Duitse Oorlog te eren. Hij bevindt zich op de heuvel van Montmartre. Je kunt de heuvel zelf beklimmen of je kunt ervoor kiezen om het openbaar vervoer te nemen. Als je boven bent, kun je genieten van e witte basiliek. Binnen in de basiliek is er ook veel te zien. Er is een crypte, een goden mozaïek en een indrukwekkend glas in loodportret van Jezus Christus.

Dus ga je nu voor een bezoek aan he Louvre of ga je het prachtige uitzicht aanschouwen bovenaan de Eiffeltoren. Met deze informatie kun je eindelijk je reis naar Parijs gaan plannen!

Lees ook:  In de zomer het water op!

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings