Een vakantie dicht bij huis door de coronacrisis

13/11/2021
277
dakdrager

Door de huidige coronacrisis kiezen veel mensen al het hele jaar door voor een vakantie dicht bij huis. Ook met de kerst in het vooruitzicht worden veel vakanties toch in Nederland geboekt. De verre vliegvakantie heeft dus steeds vaker plaatsgemaakt voor een autovakantie naar een bestemming in eigen land of naar een van onze buurlanden. Een hotelovernachting of kamperen waren dit jaar het meest populair. Vooral als er gekampeerd werd was dat soms nog wel eens een dingetje: want hoe krijg je alles in de auto? Dit is ook de grote vraag als je dit jaar misschien toch nog op skivakantie gaat met de auto. Want we hopen stiekem allemaal dat dit toch mag.

Dakdragers

Voor veel Nederlanders is de dakdrager de uitkomst. De dakdrager gaat dit jaar als een warm broodje over de toonbank, door al die autovakanties. Het is ook niet heel gek dat de dakdrager als een warm broodje gaat, want de dakdrager is betrouwbare compagnon voor iedereen die zijn dakkoffer, surfplank, kajak of ski’s wil meenemen op vakantie. Daarnaast is het monteren van een dakdrager ook niet moeilijk. Hoe de montage van de dakdrager precies in zijn werk gaat, verschilt wel per auto.

Dakrails of niet

Heel veel auto’s hebben tegenwoordig een dakrails op hun dak. Dit zijn rails die van voor naar achter over het dak van de auto lopen. De dakdrager kan vervolgens op deze dakrails worden gemonteerd. De dakdrager wordt dan vaak aan de hand van een klem vastgemaakt die vervolgens geborgd wordt met een slot, zodat deze onderweg niet los kan raken. De vorm van de dakrails verschilt per auto. Let er bij de aanschaf van de dakdrager daarom op dat deze geschikt is voor jouw auto.

Je hebt ook nog steeds auto’s zonder dakrails. Er zitten in dat geval altijd bevestigingspunten in het dak zelf waar de dakdrager op gemonteerd kan worden. Dit zijn vaak smalle gootjes, maar soms ook kleine gaatjes. Vaak hebben automerken zelf een dakdrager ontworpen die op de auto past. Je kunt dus het beste zoeken op het merk van jouw auto wanneer je een dakdrager gaat aanschaffen. Heeft je auto en geen dakrails en geen bevestigingspunten? Dan zou je eens kunnen kijken naar een universele dakdrager. Dit type wordt niet op het dak zelf bevestigt, maar klemt zich aan het dak vast bij de autodeuren. Het maakt dus niet uit wat voor auto je hebt, er is altijd een geschikte dakdrager te vinden.

Lees ook:  Netflix & Marvel brengen nieuwe films uit

Recent

World Happiness Report: Nederland is heel gelukkig

Een energiezuinig leven bij jou in huis

Waarom het belangrijk is om je huisdier te ontwormen

Examentijd is weer aangebroken: hoe bereiden studenten zich voor?

Hoe wordt AI gebruikt in de logistieke sector?

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings