De nieuwste Playstation 5 (PS5)

04/11/2020
311
Playstation 5

Het goede nieuws van woensdag 4 november #1

De nieuwste versie van de Playstation is nu al een tijdje uit. Deze nieuwe gameconsole heeft wederom een scherp design. Bovendien hebben de specificaties ook weer een fraaie upgrade gekregen. Opvallend is dat de nieuwe console binnen een halfuur overal in Nederland al was uitverkocht. De reden hiervoor is dat Sony van tevoren al had aangekondigd dat er vanwege de Coronacrisis minder consoles zouden worden gefabriceerd.

Nieuwe console

Na zeven jaar is er dus weer een nieuwe console van Playstation. Als opvolger van de Playstation 4 is het natuurlijk de Playstation 5 geworden. Het eerste wat in het oog zal springen is het design van de console. Waar de Playstation nog leek op een dik boek is dit bij de Playstation 5 verdwenen. Sony heeft het vierkante ontwerp van de Playstation 4 in de prullenbak gegooid en is er teruggegaan naar de tekentafel. Sony heeft ervoor gekozen om meer voor rondingen te gaan. Bovendien bevinden zich aan de zijkant van de console panelen. Deze panelen zijn groter dan de console zelf en steken dus uit. De eerste Playstations 5s zijn zwart en wit. De console zelf is zwart en de panelen aan de zijkant zijn wit. Wanneer men de Playstation aanzet dan zal het herkenbare blauwe licht oplichten aan de binnenkant van de panelen. Sommige mensen vinden dat de console nu op een wifirouter lijkt. Ergens zijn wij het daar ook wel mee eens.

De specificaties

Als eerste moet er benoemd worden dat er twee varianten voor alsnog te krijgen zijn. Zo is er de variant met diskplayer van 499,00 euro en de variant zonder diskplayer van 399,00 euro.

Wanneer er dan een blik wordt geworpen op de andere specificaties dan blijkt dat de console veel sneller is dan de PS4. De PS5 combineert namelijk de kracht van de CPU, de GPU en de SSD via speciale software met elkaar. Om er dan vervolgens voor te zorgen dat games in hogere kwaliteit gespeeld kunnen worden. De nieuwe graphics zijn waanzinnig. De beeldkwaliteit heeft dan ook een flinke upgrade gekregen. Zo is het mogelijk om games te spelen in 4K en zelfs 8K. Deze hoge resoluties verhogen de game ervaring enorm. Zo beleeft de koper zijn of haar games nog beter en intenser. Bovendien ververst het beeld nog sneller via de nieuwe 120 Hz output. Daarnaast is de minimum opslagcapaciteit verhoogd van 500GB naar 825GB.

De controller

Als we dan gaan kijken naar de controller dan is het design wederom weer erg mooi. Zo is er weer gekozen voor een mix van zwart en wit. De bovenkant van de controller is wit en de onderkant is zwart. De kleur wit overheerst. Het Touch pad van de controller is ook wit maar wordt van de rest van de controller afgesplitst door twee blauwe LED-balkjes. Als we dan kijken naar het opladen van de controller dan zien we dat er is gekozen voor een USB-C-poort in plaats van de MICRO-USB-poort. Hiermee speelt Sony in op de verandering die op dit moment plaats vindt in de Tech-wereld. Veel fabrikanten stappen namelijk over naar USB-C. Een grote verandering ten opzichte van de PS4-controller is dat de nieuwe PS5-controller een ingebouwde microfoon heeft. Daarnaast is de controller ook zwaarder en reageert hij beter op de games.

Lees ook:  Dé raamdecoratie trends van 2023

Playstation 5

Handige tip

De consoles zijn vooralsnog overal uitverkocht. Let erop dat het mogelijk is om een oude PS4 in te ruilen. Wanneer hier gebruik van wordt gemaakt, dan krijgt deze persoon een korting van 100 tot 150 euro op de nieuwe PS5. Dit is dus zeker wel interessant om me te nemen voordat een aankoop wordt gedaan.

Recent

De risico's van taxichauffeur zijn

EK voetbal: kan Nederland Europees kampioen worden?

Tips om je vakantiegeld slim in te zetten

Steeds meer bedrijven laten hun panden beter beveiligen

Dit is waarom je bij letselschade altijd een deskundige in moet schakelen

© Nieuwsbeest - 2024
Made with
Web Wings